O memoarima buntovnog Harija: Ko najviše strepi od 10. januara?

Showbiz 06. jan 202318:319 komentara
Izvor: REUTERS/Toby Melville/Pool/File Photo

Ko najviše strepi od 10. januara? Nakon kontroverznog Netfliksovog serijala stižu memoari vojvode od Saseksa. Šta krije eksplozivna knjiga princa Harija koja bi mogla dodatno da zakomplikuje ionako loše odnose u britanskoj kraljevskoj porodici?

Jelena Đurović, novinarka i teoretičarka pop kulture, govoreći o memoarima buntovnog princa rekla je da su britanski mediji sada „grozni“ prema Hariju i Megan, ali da veruje da njih to „ne dotiče“.

„Oni dobro žive. Megan, koja je iz SAD, možda nije mogla da se uklopi u taj život u koji je uletela, a zaljubila se u simpatičnog dečka, koji ume i da napravi pare, jedan uspešan Britanac. Oni žive u Kaliforniji i dobro im je tamo“, navela je.

POVEZANE VESTI

Glavna diskusija u javnosti se trenutno vodi o lošem odnosu dva brata, koji su potpuno različitih karaktera.

„To su drugi temperamenti, to što je njima otac kralj, ne znači da njihovi temperamenti nisu potpuno isti kao kod neka druga dva brata bilo gde. Njihov bolji status ne znači da oni imaju bolji odnos. Ko zna kakav je vokabular između njih dvojice. Svaka familija je nesrećna na svoj način“, kazala je Đurović.

Ona je podsetila da smo, i kada je princeza Dajana dala svojevremeno intervju za Panoramu, shvatili da su oni samo obični ljudi.

„Megan je mogla da doprinese nekoj popularnosti te familije na jedan drugačiji način, ali oni to nisu uradili kako treba… mogli su da olabave kriterijume, ali očigledno ih nikada neće olabaviti“, zaključila je gošća Dana uživo.

Britanski princ Hari, vojvoda od Saseksa, snimio je „eksplozivan“ intervju za TV-emisiju „60 Minutes“ mreže CBS kako bi promovisao svoje nove memoare „Spare“, a njegov razgovor s Andersonom Kuperom trebalo bi da bude emitovan u nedelju. Princ, ili barem njegovi savetnici, mudro su izabrali najstariji i najgledaniji televizijski news-magazin u Severnoj Americi za najavu knjige od koje se svima u Ujedinjenom Kraljevstvu diže kosa na glavi.

Američki i britanski mediji prenose kako je Hari podelio niz detalja o knjizi koja izlazi 10. januara. U kratkom trejleru intervju su nazvali „razotkrivajućim“, a Harijevu biografiju „eksplozivnom“.

Vojvoda od Saseksa Hari u svojoj knjizi koja još nije objavljena navodno tvrdi da ga je brat Vilijam fizički napao zbog braka s Megan Markl, objavio je Gardijan.

U dugo očekivanoj autobiografiji do koje su došli novinari Gardijana, princ Hari je naveo da se sukob dogodio u njegovom domu u Londonu 2019. godine i ostavio ga s vidljivom povredom na leđima nakon što ga je brat zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu pre nego što ga je srušio na pod.

Prema Gardijanu, „ova scena jedna je od mnogih neverovatnih scena“ opisanih u autobiografiji.

Britanski list je objavio da je uspeo da dobije primjerak knjige usprkos „strogim sigurnosnim merama pre objavljivanja“.

Očekuje se da će Hari u memoarima izneti detalje o nesuglasicama između njega i njegovog starijeg brata. Još od trenutka kada je najavio da će pisati knjigu „u kojoj će reći sve“, za što je od izdavača Penguin Random Housea dobio 20 miliona dolara, i stručnjaci za kraljevsku porodicu i običan svet svesni su da bi oni mogli potpuno razoriti ionako narušen odnos braće.

I sam naslov knjige – „Spare“, što je ironičan ili tačnije, pomalo pogrdan naziv za osobu koja je druga u naslednom redu u kraljevskim porodicama i verovatno nikad neće sesti na prestol ili rezerva „za svaki slučaj“, nagovestio je da odbegli princ neće biti blagonaklon prema svojoj porodici.

Jedan neimenovani izvor koji je, navodno, imao prilike da vidi neke delove priče, za The Sunday Times rekao je: „Mislim da će knjiga biti znatno gora za njih nego što kraljevska porodica očekuje. Čarls je prošao bolje od očekivanog, ali Vilijamu će biti jako, jako teško, a sigurno i Kejt. Tu su svi detalji i opisi svađa među braćom. Ne vidim kako će nakon toga moći da se pomire“.

Komentari

Vaš komentar