Porodica Guči preti tužbom producentima filma „House of Gucci“

Showbiz 30. nov 202113:512 komentara
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Naslednici italijanske modne kuće Guči zapretili su producentima filma "House of Gucci" sudskim procesom, zbog načina na koji su prikazali porodicu koja stoji iza poznatog brenda, naročito zbog predstavljanja Patricije Ređani - "Crne udovice", kao žrtve.

Naslednici dugogodišnjeg predsednika kompanije Alda Gučija, kog u filmu glumi Al Paćino, smatraju da se „producenti filma nisu potrudili da ih konsultuju pre nego što su članove porodice Guči prikazali kao neuke nasilnike, neosetljive na svet oko sebe“, piše Variety.

„Ovo je naročito bolno s ljudske strane gledišta i vređa nasleđe na kom je izgrađen današnji brend“, stoji u saopštenju koje je objavila agencija ANSA.

„Film, koji je premijerno prikazan u bioskopima 24. novembra, prati priču o Patriciji Ređani (glumi je Lejdi Gaga), koja je u zatvoru provela 16 godina jer je isplanirala ubistvo svog bivšeg supruga i nekadašnjeg direktora modne kompanije Mauricija Gučija (glumi ga Adam Drajver).

Naslednike kompanije posebno je uvredio prikaz Patricije kao žrtve, uprkos činjenici da je „osuđena jer je podsticala Mauricijevo ubistvo“. Nacionalni mediji dali su joj nadimak „Crna udovica“.

U saopštenju, između ostalog stoji i da porodica ne prihvata način na koji je „Patricija Ređani prikazana kao žrtva koja je nastojala da preživi u muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi“.

Reditelj filma Ridli Skot prošle nedelje je reagovao na kritike Patricije Ređani, koja ga je optužila da je „ukrao identitet porodici kako bi ostvario profit i povećao prihod holivudskom sistemu“.

„Ne bavim se time“, rekao je Skot 22. novembra za BBC Radio.

„Morate znati i zapamtiti da je jedan Guči ubijen, a drugi član te porodice je završio u zatvoru zbog utaje poreza, tako da sa mnom ne možete razgovarati o profitu i povećanju prihoda. Čim to napravite postajete deo javne sfere“.

Film je snimljen prema romanu iz 2001. „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed“, koji je napisala Sara Gej Forden.

Komentari

Vaš komentar