Premijera filma „Spenser“ o princezi Dajani sa Kristen Stjuart u novembru

Showbiz 17. avg 202123:59
Izvor: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Biografska drama Pabla Larejna "Spenser" (Spencer), sa Kristen Stjuart u glavnoj ulozi, u bioskope dolazi u novembru. Film o pokojnoj britanskoj princezi Dajani, iz studija Neon i Topic Studio, biće premijerno prikazan u konkurenciji na filmskim festivalima u Torontu i Veneciji, piše Varajeti.

Prvobitno se očekivalo da će debitovati 2022. godine na obeležavanju 25 godina od Dajanine smrti, ali će se „Spenser“ u bioskopima pojaviti 5. novembra.

Stjuart glumi pokojnu princezu Dajanu (rođenu kao Dajana Frensis Spenser) u filmu, koji je napisao autor „Birmingenske bande“ (Peaky Blinders) Stiven Najt. Drama se dešava u nekoliko dana tokom božićnih praznika 1991. godine na imanju Sandringem u Norfolku u Engleskoj, kada Dajana odlučuje da okonča brak sa princom Čarlsom.

Džek Farting u filmu igra princa Čarlsa, a ekipu zaokružuju Timoti Spal, Šon Haris i Sali Hokins.

Najava datuma objavljivanja dolazi istog dana kada je Netfliks najavio Elizabet Debicki kao princezu Dajanu u petoj sezoni serije „Kruna“. Debicki preuzima ulogu od Eme Korin, koja je zaradila Zlatni globus za ulogu Dajane u četvrtoj sezoni hit drame. Dominik Vest igra princa Čarlsa u predstojećoj sezoni u ulozi koju je prethodno igrao Džoš O’Konor. U petoj sezoni se  Debicki pojavljuje kao princeza tokom ranih 1990-ih, a Vest kao njen otuđeni muž.

Komentari

Vaš komentar