Preminuo glumac Kristofer Plamer, kapetan Fon Trap iz „Moje pesme, moji snovi“

Showbiz 05. feb 202119:37 > 20:526 komentara
Kristofer Plamer
REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Nagrađivani glumac Kristofer Plamer, proslavljen ulogom kapetana fon Trapa u filmu "Moje pesme, moji snovi", preminuo je u 92. godini.

Plamer je umro u svom domu u Konektikatu u SAD, a uz njega je bila njegova supruga Elejn Tejlor, rekao je Plamerov dugogodišnji prijatelj i menadžer Lu Pit.

Tokom više od 50 godina u filmskoj industriji Plamer je igrao brojne uloge, od filma „Muškarci koji mrze žene“ (Girl With the Dragon Tattoo), do glasa zlikovca u filmu „Up“ iz 2009. godine i advokata u brodvejskoj predstavi „Nasledi vetar“.

Međutim, njegova uloga pored Džuli Endrus, kao glave porodice fon Trap, napravila ga je zvezdom. On je smatrao da je ta uloga bila jednodimenzionalna i bez humora.

„Toliko smo se trudili da unesemo malo humora u taj lik. Bilo je gotovo nemoguće. Bila je agonija da od njega napravimo nešto što nije figura od kartona“, rekao je Plamer u razgovoru za AP 2007. godine.

Ta uloga ga je napravila zvezdom, ali nikad nije prešao na uloge glavnih muških likova uprkos dobrom izgledu i blagom engleskom naglasku. Više je voleo karakterne uloge, smatrajući da su zahtevnije.

On je doživeo svojevrsnu renesansu kasno u životu, koja je počela sa hvaljenom ulogom Majka Volesa u filmu Majkla Mena iz 1999. godine „The Insider“, a zatim nastavljena filmovima kao što su „A Beatuful Mind“ iz 2001. i drugim.

„Mnogo ljudi u svetu su nesrećni sa onim što imaju. Onda odu u penziju i postanu kao biljke. Mislim da je penzionisanje u bilo kojoj profesiji smrt, tako da sam rešen da nastavim da se koprcam“, rekao je on za AP 2011. godine.

Plamer je 2017. zamenio Kevina Spejsija u ulozi Pola Getija u filmu „Cena života“ (All the Money in the World) samo šest nedelja pre nego što je film trebalo da izađe u bioskope. Za tu ulogu je dobio nominaciju za Oskara.

Komentari

Vaš komentar