Prvi trejler za holivudski akcioni spektakl „Godzila protiv Konga“

Showbiz 25. jan 202109:45 > 17:449 komentara

U nedelju, 24. januara, filmska kompanija Vorner Bros objavila je prvi trejler za nastavak dva svetski popularna naučnofantastična filmska serijala o legendarnim džinovskim čudovištima Godzili i King Kongu.

Nakon velikog finansijskog uspeha filmova Godzila iz 2014. (više od 500 miliona dolara zarade), Kong: Ostrvo lobanja iz 2017. (više od 550 miliona dolara zarade) i Godzila: Kralj čudovišta iz 2019. godine (više od 400 miliona dolara zarade) došlo je vreme da se umesto na bioskopskim blagajnama ove dve najveće zvezde crno bele ere filmova o monstrumima konačno ponovo sukobe i u istom filmu.

Režiju filma Godzila protiv Konga potpisuje Adam Vingard (Veštica iz Blera 3, Ti si sledeći, Gost), scenario su napisali Erik Pirson (Tor: Ragnarok) i Maks Bornstin, koji je napisao i sva tri prethodna filma, dok glumačku postavu predvode Aleksander Skarsgord (Prava krv, Nevine laži, Legenda o Tarzanu), Mili Bobi Braun (Čudnije stvari, Godzila: Kralj čudovišta) i Rebeka Hol (Prestiž, Ajronmen 3).

Radnja filma se nastavlja na prethodna tri dela i bavi se misterijom Kongovog porekla, koje ukazuje na to da jedino on može da zaustavi pomahnitalog Godzilu, koji ponovo uništava sve pred sobom.

Nakon raznih odlaganja zbog pandemije, i nakon odbijanja ponude američkog striming servisa Netfliks da ga otkupi za 200 miliona dolara, zasad je predviđeno da Godzila protiv Konga premijerno bude prikazan 26. marta u onim američkim gradovima gde su bioskopi otvoreni, a da ga zatim američki striming servis HBO Max, koji posluje u okviru iste telekomunikacione korporacije AT&T kao i sam Vorner Bros, ponudi svojim korisnicima.

Početak prikazivanja ovog filma u Srbiji takođe se očekuje u martu 2021. godine.

Lik Godzille (jap: Gođira), skoro neuništivog i nezaustavljivog gigantskog morskog čudovišta, prvi put se na velikom ekranu pojavio 1954. godine u istoimenom crno belom japanskom filmu legendarne filmske producentske kuće Toho. Nakon što je Godzila postao neočekivan svetski hit usledila je serija kako japanskih tako i američkih nastavaka, rimejka, pa čak i crtaća, koja je doprinela popularnosti takozvanog „kaiđu“ podžanra naučnofantastičnih akcionih filmova o monstrumima neverovatne veličine.

I ako je Godzila prvobitno osmišljen kao alegorija o opasnosti nuklearne energije, nastavci i rimejci brzo su ga pretvorili u najčešće dobrog momka koji se bori protiv čitavog niza drugih „kaiđua“ poput džinovskog moljca Motre ili titanske troglave aždaje King Gidore, koji se pojavljuju i u novom Vorner Brosovom serijalu.

S druge strane King Kong, džinovski gorila koji živi u džungli na tropskom ostrvu, prvi put se pojavljuje u istoimenom crno belom američkom filmu iz 1933. godine, koji takođe brzo postaje svetski popularan. Kao i u slučaju Godzile i King Kong narednih decenija dobija, doduše daleko manju, seriju nastavaka i rimejka u kojima se vremenom pretvara u neku vrstu antiheroja.

Zbog sveopšte popularnosti Godzile i King Konga kao i simbolike istoka i zapada, koju ova dva čudovišta predstavljaju, Toho odobrava snimanje filma King Kong protiv Godzile 1962. godine, koji takođe prolazi solidno finansijski, i ako se ne smatra „zvaničnim“ King Kong filmom.

Skoro tačno 60 godina kasnije ova dva filmska giganta ponovo će ukrstiti koplja.

Za koga vi navijate?

Komentari

Vaš komentar