Reditelj potvrdio da je poznati filmski detektiv gej

Showbiz 17. okt 202223:157 komentara
Knives out Glass onion Nož u leđa
Tanjug/Netflix via AP

Rajan Džonson, reditelj serijala "Nož u leđa" (Knives Out), potvrdio je da je glavni lik detektiv Benoa Blank, kojeg igra Danijel Krejg, gej.

Džonson je spekulacije o seksualnoj orijentaciji poznatog filmskog detektiva, potvrdio tokom nedavne konferencije za novinare na Londonskom filmskom festivalu, gde je promovisao film „Stakleni luk“, nastavak hita „Nož u leđa“, prenosi NME.

Novinari portala „Insider“ postavili su Džonsonu pitanje o Blankovoj seksualnosti, pozivajući se na scenu iz filma koja ukazuje da ekscentrični detektiv živi sa muškarcem.

Odgovarajući na pitanje znači li to da je Blank gej, Džonson je odgovorio: „Da, očigledno jeste.“

Osvrćući se na glumca čiji identitet još nije otkriven, a koji igra Blanovog ljubavnika, reditelj je rekao da „nema nikog na svetu za koga bi mogao da zamisli da bi mu doneo više radosti da bude sa Benoa Blankom“.

„Stakleni luk: Misterija noža u leđa“ (Glass Onion: A Knives Out Mistery), drugi film u serijalu o Benoa Blanku vodi detektiva u Grčku gde treba da reši novi slučaj.

Impresivnu glumačku postavu, osim Krejga, čine Kejt Hadson, Edvard Norton, Dejv Batista, Žanel Mone i Lesli Odom Mlađi.

Jedan deo filma sniman je i u Beogradu leta 2021, kada su paparaci „lovili“ Kejt Hadson po centru Beograda. GLumica je tada posetila i Muzej Nikole Tesle, zajedno sa kolegom Edvardom Nortonom.

„Stakleni luk“ je inače drugi film koji je Rajan Džonson snimao u Beogradu, nakon „Braće Blum“ iz 2008.

Džonson je u jednom intervjuu otkrio i da je tokom boravka u Beogradu radio na scenariju za svoj naučno-fantastični hit „Ubica iz budućnosti“ (Looper) iz 2012. godine.

„Svako jutro bih slušao ‘Kabare’ na svom ajpodu i šetao do lokalnog kafića po imenu Absint. Postojalo je nešto u pisanju gradskog dela filma u toj metropoli koja ima romantičan, strani osećaj — Beograd ima neku vrstu dablinskog, drago-prljavog šarma“, izjavio je tada Džonson.

Prvi deo serijala „Nož u leđa“ bio je veliki filmski hit i bio je nominovan za oskara u kategoriji najbolji originalni scenario.

Netfliks je otkupio prava za dva nastavka filma, od kojih će prvi – „Stakleni luk“ – bioskopsku premijeru imati 23. novembra, a mesec dana kaasnije biće dostupan na tom striming servisu.

Treći deo serijala „Nož u leđa“ trebalo bi da stigne 2024. godine.

Komentari

Vaš komentar