Rukom pisani Hendriksovi stihovi spojeni nakon 55 godina

Showbiz 21. feb 202209:22
Džimi Hendriks
Izvor: TT NEWS AGENCY / Svenska Dagbladet / AFP

Dve polovine retkih rukom pisanih stihova s potpisom legendarnog gitariste Džimija Hendriksa spojene su nakon 55 godina.

Američki muzičar bio je u ranoj fazi svoje karijere kada je njegov bend Jimi Hendrix Experience svirao u Batu u Engleskoj, 20. februara 1967, nakon što su zamenili Čaka Berija, koji je otkazao nastup.

POVEZANE VESTI:

Pre koncerta dve lokalne devojke uzrasta 15 i 16 godina, došle su do vrata bekstejdža u potrazi za cenjenim autogramom.

Hendriks im je izašao u susret, ali im je rekao da nema praznog papira kada su zamolile da im se potpiše. Umesto toga, istrgao je stranicu iz beležnice, pocepao je na pola i potom potpisao oba dela.

Svoje potpise dali su i članovi benda Mič Mičel i Noel Redding.

Na putu kući tinejdžerice su pogledale potpise koje su dobile i otkrile su rukom pisane stihove s naslovom „51st Anniversary“.

Samo tri nedelje kasnije, „51st Anniversary“ je objavljen kao B-strana njegovog drugog hit singla „Purple Haze“ na britanskoj muzičkoj listi.

Dve prijateljice su se kasnije udaljile jer su im životi krenuli različitim putevima, a s njima i dva dela stihova.

Ali prošle godine jedna od njih se obratila prodavnici rokenrol suvenira „Tracks Limited“ sa sjedištem u Lankaširu kako bi dala na procenu svoj komplet autograma.

Na zahtev „Tracksa“, ona je uspela da pronađe svoju prijateljicu u Batu – uprkos ograničenom kontaktu u poslednjih pet decenija – koja je takođe sačuvala svoj deo stranice.

Obe žene, koje žele da ostanu anonimne, pristale su da prodaju svoje polovine rukopisa koji se sada procenjuje na petocifreni iznos.

„Postoji izuzetno malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana Experiencea“, rekao je Pol Vejn iz „Tracksa“.

„Tracks“ će uskoro ponuditi rukopis na prodaju.

Komentari

Vaš komentar