Sea Dance festival pred otkazivanjem, još nema podrške na državnom nivou

Showbiz 26. jul 202217:054 komentara
Promo/ Sea Dance festival

Održavanje ovogodišnjeg Sea Dance festivala, planirano od 26. do 28. avgusta u Buljarici, sada je pod velikim znakom pitanja zbog izostanka dogovorene podrške na državnom nivou, nezvanično je "Vijestima" potvrđeno od organizatora festivala.

Nakon najave u maju o skorašnjem potpisivanju višegodišnjeg ugovora o saradnji između između države Crne Gore i Sea Dance-a, konkretna podrška festivalu do sada je u potpunosti izostala, prvi put nakon osam godina, pišu „Vijesti“.

Ako se ona ne reši u ovoj nedelji, moguće je otkazivanje ovogodišnjeg izdanja, što će značiti i neizvesnu budućnost poznatog crnogorskog festivala koji je do sada, kako je više puta objavljivano, doneo oko 50 miliona evra direktnog prihoda turizmu Crne Gore. Naime, već od sledećeg ponedeljka celokupna državna administracija je na godišnjem odmoru u trajanju od dve sedmice, nakon čega će tehnički i logistički biti prekasno za Sea Dance.

Sredinom maja premijer Dritan Abazović je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavio da EXIT i Vlada Crne Gore nastavljaju saradnju sa ciljem brendiranja Crne Gore na globalnoj mapi event turizma, što će uskoro biti i ozvaničeno potpisivanjem višegodišnjeg Ugovora o saradnji.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović poručio je da Crna Gora ima višestruke koristi od ovog festivala – ekonomske, turističke i promotivne, pa je ispred Vlade Crne Gore potvrdio da će i u narednom periodu nastaviti da podržavaju ovaj festival.

„Sea Dance festival pruža velike ekonomske prednosti zato što njime produžavamo sezonu. On predstavlja i veliku promociju Crne Gore, jer su Exit i Sea Dance svetski prepoznati festivali, i ja sam siguran da će i ove godine biti mnogo turista iz svih krajeva sveta, što je strateški važno za promociju Crne Gore“, zaključio je Đurović.

Sea Dance, jedini crnogorski osvajač nagrade za Najbolji evropski festival na prestižnim Evropskim festivalskim nagradama, najavio je svoje osmo izdanje koje bi se trebalo održati od 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica. Svoje nastupe već su potvrdili Konstrakta, Dubioza kolektiv, Senidah, globalne muzičke zvezde Nina Kravic, Mahmut Orhan, Anfisa Letjago, Shouse i mnogi drugi.

Komentari

Vaš komentar