Serija „Vreme zla“ prikazana na Sarajevo film festivalu

Showbiz 16. avg 202110:08
Izvor: Promo

Prikazivanjem prve dve epizode, serija "Vreme zla" predstavila se sarajevskoj publici u okviru ovogodišnjeg filmskog festivala.

Ekipa serije, koju čine Goran Šušljik, Goran Bogdan, Nada Šargin, Boris Isaković, reditelj Ivan Živković i producent Nikola Pantelić prošli su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a serija je prikazana u okviru programa pretpremijera na 27. Sarajevo film festivalu.

Povezane vesti

Gledaoci su imali priliku da u nedelju uveče pogledaju prve dve epizode serije u produkciji United Media, koje prate život čuvene porodice Katić iz Ćosićevih romana u osvit Drugog svetskog rata u Beogradu.

Bogdan Dragović (Goran Bogdan) se vraća iz emigracije, pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista. Njegova, praktično ostavljena žena Milena (Nada Šargin) stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem (Goran Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnm drugom. Milenin i Bogdanov sin Vladimir, sada i sam član Komunističke partije, iz ideoloških razloga se okreće protiv oca.

Vukašin Katić, koga tumači Žarko Laušević, je slika građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama.

Serija, u produkciji United Media, ima 15 jednočasovnih epizoda, a prikazivaće se ove jeseni na televiziji Nova S.

Prva klapa pala je u avgustu prošle godine, a poslednje scene snimljene su u decembru i ponešto još u januaru. Oko priče o članovima porodica Katić, Luković i Dragović okupljena su značajna glumačka imena.

Članove porodice Katić igraju Žarko Laušević (Vukašin), Nada Šargin (Milena), Radovan Vujović (Ivan), Andrej Šepetkovski (Adam), Jovana Balašević (Vera). U ulogama članova porodice Luković su Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka), Pavle Mensur (Miško Pub), Isidora Simijonović (Nađa).

U seriji se pojavljuje i više istorijskih ličnosti, poput kneza Pavla Karađorđevića (Sergej Trifunović), Slobodana Jovanovića (Voja Brajović), upravnika logora Banjica Svetozara Vujkovića (Boris Isaković), kao i mladi Dobrica Ćosić (Uroš Jovčić).

Glavni tok radnje serije, po scenariju Sanje Savić Milosavljević i u režiji Ivana Živkovića, baziran je na romanu „Vernik“, a kroz reminiscencije zalazi u knjige „Grešnik“ i „Otpadnik“.

Serija je snimana u Beogradu, ali i na više lokacija širom Srbije. Izvršni producent je kuća Eye to Eye, a kreator serije i producent je Goran Šušljik.

Komentari

Vaš komentar