Serije koje su obeležile prethodnu godinu

Showbiz 16. sep 202112:521 komentar
Kuća od papira, La casa de papel, maska, Dali
Izvor: GABRIEL BOUYS/AFP

Korona godina je mnogima prošla u “bindžovanju” svih mogućih serija iz bogate ponude striming giganata poput Netfliksa, HBO, Amazon Prajma, Diznija…

Međutim, najbolje serije prošle godine su i te kako aktuelne i u 2021, pa ako ste neku od njih preskočili, sada je pravo vreme da ispravite taj propust.

Slom, ili The Undoing

Jedna od najpopularnijih HBO mini serija po imenu “Slom” prati Grejs Frejzer, uspešnu terapeutkinju koju tumači holivudska diva Nikol Kidman i njenog ne tako uspešnog muža, inače doktora, kojeg tumači Hju Grant. Njihovi naizgled savršeni životi se menjaju preko noći kada njen suprug biva optužen za stravično ubistvo.

Lupin

Iako je početkom godine postao favorit na Netfliksu „‘Lupen“, ili “Lupin”, se već vraća novom sezonom milionima obožavatelja koji sa nestrpljenjem i očajnički žele da otkriju šta će biti sa šarmantnim gospodinom lopovom kojeg igra glumac Omar Saj. Kombinacija harizmatične glumačke ekipe, pariskih kulisa i arhitekture, ali i rasnih odnosa u pozad ini cele priče, učinile su ovu seriju prvim pravim hitom snimljenim u Francuskoj za Netfliks.

La Casa de Papel

Španska serija „La casa de papel“ ili u prevodu „Kuća od papira“, bila je jedna od najgledanijih u svetu i pre planetarnog zastoja prouzrokovanog pandemijom koronavirusa, ali ju je ono što je snašlo svet u 2020. godini učinilo pravim karantinskim hitom. Priča počinje tako što grupa od osam lopova, svi sa nadimcima velikih svetskih metropola – Tokio, Moskva, Berlin, Najrobi, Rio – odlučuje da upadne Kraljevsku kovanicu novca i uzme 2,4 milijarde evra tako što će ih naštampati. Lični motivi ovih pojedinaca u seriji su prikazani u flešbekovima, a reditelj i scenarista ih umesto kao lopove tretira kao moderne Robin Hudove, pobunjenike protiv vlasti i sistema.

Rik i Morti

Nagrađivana animirana serija „Rik i Morti“ vratila se novom, petom sezonom na striming gigant HBO. Hit komedija prati genijalnog naučnika i sociopatu Rika Sančeza, ali i njegovog unuka Mortija. Nakon što je nestao pre dvadeset godina, Rik se iznenada pojavljuje na vratima svoje ćerke Bet i odlučuje da živi sa njom i njenom porodicom. I dok Bet oduševljeno prihvata oca koji je nestao kada je ona bila tinejdžerka, njen muž Dđeri nije najsrećniji zbog porodičnog okupljanja. Iz epizode u epizodu Rik i Morti putuju svemirom i uništavaju druge galaksije, a navodno boreći se da sačuvaju planetu Zemlju.

To je greh

I dok se današnji svet i dalje bori sa pandemijom koronavirusa, scenarista Rusel Dejvis nas je svojom novom serijom u produkciji HBO vratio u Britaniju osamdesetih, u središte HIV virusa. Serija “To je greh” istražuje prijateljstvo i ljubav tokom krize HIV-a osamdesetih godina prošlog veka, i to iz ugla trojice mladih gej muškaraca koji započinju novi život u Londonu. Serija je postigla ogroman komercijalni uspeh i postala najbolja serija HBO ako se posmatra rang na IMDB-u.

Komentari

Vaš komentar