Sledeće godine stiže nastavak „Munja“, zavirite na čas kod „Smilje Torture“

Showbiz 06. dec 202214:185 komentara
Izvor: FIlmski centar Srbije/ Đorđe Bajić

Završava se snimanje filma „Munje: Opet!“, nastavka kultnih „Munja“ iz 2001. godine, koji je u biskopima tada pogledalo 600.000 gledalaca. „Munje: Opet!“ režirao je Radivoje Raše Andrića, scenario je napisao Srđan Aleksić, a stare dobre likove tumače isti glumci. Film stiže u bioskope 2023. godine.

Pročitajte još:

Posle Beča, gde su snimane scene proslave godišnjice mature, Andrić i ekipa preselili su se u filmski studio u blizini Beograda, gde su, između ostalog, snimane scene putovanja autobusom.

Novi Andrićev film je u junu prošle godine dobio podršku Filmskog centra Srbije na konkursu za sufinansiranje proizvodnje žanrovskih domaćih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film).

“Mnoge generacije su odrasle na ovoj Andrićevoj komediji koja se pojavila u pravom trenutku i donela jednu potpuno novu energiju u srpski film. Tragovi te energije su i dan-danas prisutni u našoj kinematografiji. Pošto na nastanku drugog dela radi ista ekipa koja nam je podarila prvi film, siguran sam da neću pogrešiti ako kažem da možemo da očekujemo još jedan kultni film. Znam koliko su autori dugo i pažljivo radili na ovom projetku, i siguran sam da on neće korespondirati samo sa starijim generacijama, nego i sa mladima koji u vreme prvih ‘Munja!’ još nisu bili rođeni. Već sledeće godine možemo da očekujemo veliku zabavu u bioskopima širom Srbije”, kazao je Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije.

Andrić je rekao da se sada već nazire kraj snimanju.

“Do sada smo završili otprilike tri četvrtine filma, a danas u zelenom studiju snimamo vožnju autobusom. Kratka je obdanica, pa nismo mogli da ove scene realizujemo na pravom auto-putu, pošto bi nam to znatno skratilo naše radno vreme”, rekao je Andrić za sajt Filmskog centra Srbije.

On kaže da prve Munje nije gledao od kada je film montiran pre 22 godine, tako da nastavku pristupa kao potpuno novom filmu.

“Pa nastavku pristupim kao potpuno novom filmu da se ne bih opterećivao onim što je bilo. Naravno, tu su poznati likovi, ali oni su se za ovih dvadeset godina malo promenili. U novom filmu je upleteno više žanrova. U prvom redu to je komedija, ali ima tu i nešto malo akcije, muzičkog filma, roud muvija, i ima nešto malo kritike društva – ne u prvom planu, zabava nam je primarna, ali u drugom planu postoji i taj angažovani sloj, što se od nastavka ‘Munja!’ i očekuje”, istakao je reditelj.

Sinopsis za film “Munje: Opet!” glasi: Prošlo je 20 godina, a Pop (Segej Trifunović) još mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere. Sve je isto u životima njih dvojice: nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake.

Nova muzika vlada svetom, a njen kralj, stacionarian u Beču, je Gojko Sisa (Nikola Đuričko). Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih.

Na snimanju spota prespektivne pevačice, Gojko insistira da se ubaci sempl iz jedne prastare pesme. Da, baš pesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pesma preko noći postaje jutjub hit. Mare I Pop saznaju da Gojko koristi njihov stari snimak i da još poseduje kasetu sa originalnom pesmom.

Iste noći sreću druga iz odeljenja koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature pošto većina odeljenja već živi u inostranstvu. Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice.

Glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih “Munja!”: Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka i Milica Vujović. U ostalim ulogama gledaćemo Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića, Vladu Kovačevića, Dragana Marinkovića Macu, Zlatiju Ocokoljić Ivanović, Bojana Veljovića.

Glumačka legenda Jelisaveta Seka Sablić u filmu glumu Smilju Torturu – Maretovu, Popovu i Gojkovu razrednu.

“Tumačim novi lik, ali ona već ima uspotavljen odnos sa likovima iz prvog dela”, objašnjava glumica i dodaje: “Svi koji prate moj rad, znaju da sam poznata po strogim i odsečnim likovima, pravim pravcatim opasnicama. Već dugo ih glumim, što i ne čudi pošto imam tu potrebnu vrstu glumačke I privatne strogosti. Najviše od svega volim istinu, a pravdu bez strogosti nije lako isterati… Što se saradnja sa Rašom tiče, sve ide odlično; svi ga vole pa tako i ja. Atmosfera na snimanju je veoma dobra. Snimali smo neke posebno zahtevne scene i zadovoljna sam kako je sve ispalo. Iskreno mislim da će nove ‘Munje’ biti veoma zanimljiv film, veliki hit koji će privući mnogobrojne gledaoce u bioskop. Prvo zato što u njemu igraju majstori iz prethodnog filma, a i zato što su tu sada i novi likovi koji donose jednu novu dinamiku. Među tim likovima je i Smilja Torutra.”

Bioskopska distribucija ove dugoočekivane komedije očekuje se tokom 2023. godine.

Komentari

Vaš komentar