Stevan Filipović se javno autovao: Ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim

Showbiz 02. dec 202118:44 > 18:5132 komentara
N1

Reditelj Stevan Filipović se autovao domaćoj javnosti kao pripadnik LGBT populacije. Javno napisavši status na Tviteru, Filipović je poručio - ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim.

„Promenio sam profilnu sliku. Preciznija je sad. Nekome bitna, nekome nebitna stvar. Samo da bude jasno da ne postoji nijedan deo mene koga se stidim, koji krijem, ili koji neko može da pomisli da iskoristi kao oružje u eventualnom sukobu. Brišemo podtekst, since 1981.“, napisao je Filipović na Tviteru, prenosi Nova.rs.

Njegova profilna slika sada je okružena duginim bojama.

Stevan Filipović rođen je 1981. godine u Beogradu. Srpski je filmski montažer, reditelj, scenarista i profesor univerziteta umetnosti u Beogradu. Domaćoj javnosti poznat je kao autor popularnih filmova „Šejtanov ratnik“, „Šišanje“ i „Pored mene“.

Takođe je poznat i kao zagovornik liberalnih i proevropskih stavova. Poslednjih godina je i vrlo glasan kritičar vlasti.

Filipovićev potez predstavlja korak napred ka prihvatanju različitosti u Srbiji, s obzirom na to da smo zemlja u kojoj se pripadnici LGBTQ+ populacije i dalje suočavaju sa različitim vrstama diskriminacije kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.

Komentari

Vaš komentar