Stonsi prvu turneju bez Čarlija Votsa počeli videom posvećenim njemu

Showbiz 27. sep 202109:477 komentara
Reuters/Lawrence Bryant

Rolingstonsi su u nedelju započeli američki deo turneje "No Filter" videom posvećenim preminulom bubnjaru Čarliju Votsu.

Britanski bend, na prvoj turneji od 1963. bez Votsa, prikazao je njegove fotografije i video snimke na velikim projekcijskim platnima u areni Sent Luis, Misuri, uz solo zvuk bubnjeva.

Povezane vesti

Dok je gomila od oko 60.000 ljudi uzvikivala „Čarli, Čarli“, Mik Džeger, Kit Ričards i Ron Vud izlazili su na pozornicu kako bi odsvirali prvu pesmu „Street Fighting Man“.

„Bilo je prilično potresno videti te Čarlijeve slike na ekranu. Ovo je prva turneja koju radimo bez njega“, rekao je Džeger, držeći se za ruke na pozornici sa Ričardsom.

Zahvalio je obožavateljima na porukama podrške i odao počast Votsu, rekavši da ih je bend smatrao „zaista dirljivim“.

„Svima nam toliko nedostaje Čarli i na pozornici i izvan nje“, dodao je Džeger.

REUTERS/Lawrence Bryant

Suprotno glasinama, nije bilo logoa Stonsa sa crnim jezikom kako bi se obeležila Votsova smrt. Bubnjar je u avgustu preminuo u Londonu nakon operacije o kojoj nisu objavljeni detalji.

U nedelju u Sent Luisu, Stiv Džordan je na mestu bubnjara zauzeo mesto Votsa. Džordan je u avgustu najavljen kao privremena zamjena za Votsa, za kojeg se u početku mislilo da će se vratiti nakon što se oporavi.

Turneja od 13 koncerata, koja je odložena zbog pandemije koronavirusa, završava se u novembru, a bend je bio ambivalentan oko toga hoće li im to biti poslednja turneja.

„To mi pitanje postavljaju od 31. godine. Ne znam. Mislim, svašta se može dogoditi. Znate, ako sledeće godine stvari budu dobre i svi se budu dobro osećali na turneji, siguran sam da ćemo raditi koncerte. Sada samo pokušavam da se koncentrišem na ovu turneju“, rekao je prošle nedelje Džeger (78), koji je operisao srce 2019. godine.

Komentari

Vaš komentar