Tom Henks nominovan za tri Zlatne maline

Showbiz 23. jan 202312:143 komentara
Izvor: Tanjug via Niko Tavernise/Sony Pictures via AP

Iako je njegov zadnji film "Elvis", u kojem glumi pevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oskarima, Tom Henks je u ponedeljak ostao prilično iznenađen kad je saznao da je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Za Zlatnu Malinu nominovan je za dve uloge – onu Prislijevog menadžera u biografskom filmu „Elvis“ i za ulogu Đepeta u Diznijevom rimejku filma „Pinokio“.

Pročitajte još

U saopštenju za javnost organizatora dodele Zlatnih malina stoji da je Henksova uloga u filmu Elvis „najviše ismejavana u 2022.“.

Dodatno je nominovan u kategoriji „najgoreg filmskog spoja“, a to je „Tom Henks i njegovo lice puno lateksa (uz smešan naglasak)“.

I dok film „Elvis“ i njegovu zvezdu Ostina Batlera kritičari hvale, Henksovu ulogu njegovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, mnogi su žestoko kritikovali.

Diznijev Pinokio je među pet nominovanih za „najgori film“ za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Merilin Monro, pod nazivom „Plavuša“.

U kritici Njujork tajmsa piše da se Henks u filmu „Pinokio“ pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan pre objave nominacija za Oskara.

Henks je u užem izboru za Oskara za najboljeg glumca u filmu „A Man Called Otto“.

Komentari

Vaš komentar