Trula fora Zlatnih malina: Za najgoru glumicu nominovali 12-godišnju devojčicu

Showbiz 27. jan 202323:5110 komentara
RAjan Kira Armstrong
Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Dan uoči dodele Oskara, već više od četiri decenije, u Los Anđelesu se dodeljuju šaljive nagrade Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja. Vrag, međutim, nekada odnese šalu, pa su članovi fondacije koja dodeljuje ovu parodičnu nagradu ove godine za najgoru glumicu nominovali 12-godišnju devojčicu Rajan Kiru Armstrong. Nakon burne reakcije javnosti, organizatori su uputili izvinjenje i povukli njeno ime sa liste nominovanih.

Mlada glumica igrala je glavnu ulogu u novoj ekranizaciji romana Stivena Kinga „Potpaljivačica“. Iako je film dobio očajne kritike, odluka organizatora dodele Zlatnih malina da Rajan Kiru Armstrong nominuju za najgoru glumicu izazvala je bes u javnosti, ali i u samom Holivudu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nekada neke stvari uradite brez razmišljanja. Onda vas za to prozivaju, pa shvatite. Zato su uostalom Zlatne maline i napravljene“, saopštio je pokretač ove šaljive nagrade Džon B. Vilson, a prenosi CNN.

„Nedavna opravdana kritika nominovanja 11-godišnje [sic] Armstrong za jednu od naših nagrada skrenula je pažnju na to koliko smo bili neosetljivi u ovom slučaju. Kao rezultat toga, uklonili smo njeno ime sa završnog glasanja koje će naši članovi obaviti sledećeg meseca. Takođe verujemo da gospođici Armstrong dugujemo javno izvinjenje i želimo da kažemo da žalimo zbog bola koji je doživela kao rezultat našeg izbora“, poručio je Vilson.

Najavio je i da će za Zlatne maline ubuduće moći da budu nominovani samo oni koji su stariji od 18 godina.

Vilson je dodao i kako nikada nisu imali nameru da sahrane bilo čiju karijeru, te da i samo moraju da se drže svog slogana da treba prihvatiti sopstvene loše odluke.

Dru Barimor: Proključala mi je krv, ne može tako s decom

Dru Barimor, zvezda originalne ekranizacije „Potpaljivačice“ iz 1984. godine, je odluku da se 12-godišnja Armstrong nominuje za Zlatnu malinu okvalifikovala kao „zlostavljanje“ zbog koje joj je „proključala krv“.

„Vidi, i ja volim da se podsmevamo sebi samima, ali Rajan ima 12 godina“, rekla je Barimor i dodala kako se nada da će se Vilson ubuduće držati novog pravila da ne nominuje maloletnike.

„Morate imati smisla za humor, ali kada je reč o deci, tu nema priče. To mi se ne sviđa“, zaključila je Barimor, prenosi Varajeti.

Komentari

Vaš komentar