Zaista kameleon, poslušajte kako je Bouvi „skinuo“ Springstina, Vejtsa, Igija…

Showbiz 26. nov 202222:577 komentara
dejvid bouvi
Izvor: Bertrand GUAY / AFP

U januaru se navršava sedam godina od smrti velikog umetnika Dejvida Bouvija, a njegova svestranost i dan danas ne prestaje da fascinira obožavaoce širom planete. Tokom višedecenijske karijere, nebrojano puta je uspeo da se "ponovo rodi" kao umetnik, poigravajući se ne samo sa različitim muzičkim žanrovima, već menjajući i svoj fizički izgled, zbog čega je zaradio nadimak "rokenrol kameleon". Taj dar za transformaciju nam je od Mršavog belog vojvode podario i nešto veoma duhovito - imitacije njegovih poznatih kolega.

Neposredno nakon Bouvijeve smrti, tonski inženjer Mark Sonders objavio je na Jutjubu audio snimak na kom se mogu čuti perfektne Bouvijeve imitacije Brusa Springstina, Marka Bolana, Toma Vejtsa, Lua Rida, Igija Popa…

Sonders je radio u Vestsajd studiju u Londonu, gde je Bouvi 1985. godine snimao saundtrek za film „Absolute Beginners“.

„Na kraju sesije, on je počeo sa imitacijama i shvatio sam da bi to u jednom trenutku moglo biti izbrisano, pa sam brzo stavio kasetu i pritisnuo snimanje. Voleo bih da možemo da čujemo i drugu stranu dijaloga, ali to nažalost nije snimljeno“, napisao je Sonders u opisu videa.

Sve imitacije su snimljene na muziku za „Absoulute Beginners“, a tekst je, prema Sondersovom sećanju, Bouvi izmislio na licu mesta za svoju prvu imitaciju – Brusa Springstina.

„Mislim da je to izmislio na licu mesta. Ako je tako, to je prilično impresivno! Definitivno zvuči veoma ‘brusovksi’. U stvari, Brus bi verovatno bio prilično srećan da je to napisao“, ocenio je Sonders.

A, ukoliko ste ljubitelj Bouvijeva, i želite da saznate više o njegovom liku i delu, u domaćim bioskopima trenutno možete pogledati nesvakidašnju filmsku priču o njegovom životu – dokumentarac Breta Morgena „Moonage Daydream“.

Film je snimljen uz blagoslov Bouvijeve porodice, i naišao je na odličan prijem na ovogodišnjem Kanskom festivalu. Nakon srpske premijere na festivalu „Slobodna zona“, našao se i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Komentari

Vaš komentar