Aparat u Eriksenovom srcu ga sprečava da igra u Seriji A?

Fudbal 18. jun 202118:10 0 komentara
Kristijan Denmark's Christian Eriksen
REUTERS/Hannah Mckay

Fudbaler Intera i danske reprezentacije Kristijan Eriksen doživeo je srčani udar tokom utakmice Evropskog prvenstva koji je njegova selekcija igrala protiv Finske, a pošto je prebrodio krizni period u srce mu je ugrađen aparat koji daje ritam njegovom srcu.

Međutim, prema pisanju italijanskog lista „Gazeta delo sport“, na Apeninskom poluostvru na snazi od 2017. godine je zdravstveni protokol koji zabranjuje igračima sa tim medicinskim pomagalom da se bave sportovima u kojima ima kontakta.

Sa druge strane, takva odredba ne postoji u drugim ligama poput engleske Premijerlige ili holandske Eredivizije, pa bi Eriksen mogao da nastupa u nekoj od tih država.

Ipak, ukoliko bi aparat bio uklonjen iz Eriksenovog organizma, on bi mogao da zaigra u Seriji A.

Eriksen je otpušten iz bolnice, oseća se dobro i očekuje se da će imati dodatne preglede u Milanu za četiri do pet nedelja.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)