Čifsi brane Lombardijev trofej u Tampi

Jamie Squire/Getty Images

Kanzas Siti Čifsi igraće u 55. Superboulu, pošto su osvojili Američku fudbalsku konferenciju drugu godinu zaredom trijumfom nad Bafalo Bilsima rezultatom 38:24.

Čifsi će se u borbi za Lombardijev trofej sastati sa Tampa Bej Bakanirsima, koji su u finalu Nacionalne fudbalske konferencije bili bolji od Grin Bej Pekersa 31:26.

Na taj način, Čifsi će se boriti za odbranu titule osvojene prošle godine pobedom nad San Francisko 49ersima. U slučaju da uspeju u tome izabranici Endija Rida će postati prva franšiza koja je osvojila dva Lombardijeva trofeja zaredom posle Nju Ingland Petriotsa koji su to učinili 2004. i 2005. Takođe, za Čifse će ulog biti treća titula, a prva je osvojena pola veka pre poslednje.

Superboul LV na programu je 7. februara u Tampi, a moći ćete da ga pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Aktuelnim šampiona je u duelu sa Bilsima bilo potrebno malo vremena da se razigraju, a dok se to nije desilo gosti su došli do vođstva 9:0. Ipak, kada je Patrik Mahoms proradio, nije se zaustavljao, čemu u prilog idu tri tačdauna bez odgovora Bilsa, koji jednostavno nisu koristili svoje prilike. Dva puta su stizali do crvene zone, ali su se zadovoljavali fild golovima, dok su Čifsi svoja dva tačdauna postigli za oko dva minuta.

Dva tačdauna Kelsija u drugom poluvremenu rešila su utakmicu, posle njih je prednost Čifsa bila 23 poena na sedam minuta do kraja. Bilsi jesu do kraja meča izgledali bolje u napadu, ali nisu ublažili poraz koliko su mogli.

Čifse je do trijumfa predvodio Mahoms sa 29 pasova iz 38 pokušaja za 325 jardi i tri tačdauna. Istakao se i Trevis Kelsi sa dva tačdauna, dok su po jedan postigli Mekol Hardman, Klajd Edvards-Iler i Derel Vilijams.

Na drugoj strani, Džoš Alen je imao 28 kompletiranih dodavanja iz 48 pokušaja za 287 jardi i dva tačdauna, uz jedan presečen pas. Po jedan tačdaun za Bilse postigli su Doson Noks i Ajzea Mekenzi.

Komentari

Vaš komentar