Do sledećeg loženja

Sport Klub 03. dec 202210:4318 komentara
Izvor: Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

I opet ćemo se ložiti, tako to ide u sportu, kada je čoveku stalo. Ovoga puta, činilo se da imamo više pokrića za ambicije o drugoj fazi svetskog šampionata, a neki su bogami išli i daleko, predaleko. Valjda postoji razlog zašto je nismo dočekali još od 1998. godine i inkarnacije zvane SR Jugoslavija. Osam primljenih golova – više i od Katara, a manje jedino od Kostarike – i novi poraz od Švajcarske (3:2) za kraj snova o podvigu.

Utakmica je počinjala u 22.00 po lokalnom – koliko god se čovek trudio da malo odloži euforiju, neminovno je da u glavi vrti različite scenarije, da vidi i zamišlja kako bismo mogli do toliko željene pobede. Srpskih navijača mnogo, svi raspoloženi i optimistični – ne samo pred kamerom, kad se to od njih prećutno i očekuje nego i kada se one ugase.

„Stvarno mislim da ovaj put možemo“, rekao mi je jedan momak u tridesetim godinama, a slično je razmišljala i brojna ekipa koja je zapucala čak iz Australije, iz Perta. „Vreme je“, rekoše.

Sport klub

Malo sam ispitivao i strance, bilo je svačega – od onih koji su, poput jednog vremešnnog Holanđanina, davali i svoju taktičku analizu, do onih kod kojih se videlo da nisu baš sigurni o čemu je zapravo reč.

Pročitajte ceo blog Saše Ozma koji je u Kataru gledao meč Švajcarska – Srbija.

Komentari

Vaš komentar