Džajić hvali domaćine: Crnogorci me prijatno iznenadili, Savićević čestitao

Fudbal 28. mar 202317:51 6 komentara
Foto Pedja Milosavljevic/STARSPORT (Dragan Džajić) montenegro-serbia-39289
Foto Pedja Milosavljevic/STARSPORT (Dragan Džajić)

Dan posle utakmice u Podgorici i važne pobede protiv Crne Gore, predsednik FSS Dragan Džajić kaže da je bilo veoma bitno da se ovaj kvalifikacioni ciklus započne na najbolji mogući način.

Povezano

Najbolji srpski fudbaleri slavili su u Podgorici sa 2:0 golovima Dušana Vlahovića.

„Bilo je važno da pobedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svesni smo da nema opuštanja, voleo bih da igrači što pre zaborave Litavniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam pre svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu rešili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobeda još više dobija na značaju“, rekao je za sajt FSS Dragan Džajić.

Bjeković, Nedimović, Džajić, Šurbatović Milosavljevic/STARSPORT (Dragan Džajić prvi put u ulozi predsednika FSS na jednoj zvaničnoj utakmici) montenegro-serbia-39283
Pedja Milosavljevic/STARSPORT (Dragan Džajić prvi put u ulozi predsednika FSS na jednoj zvaničnoj utakmici)

Prvi čovek srpskog fudbala priznaje da je u određenim periodima utakmice bilo nervoze, ali da nijednog trenutka nije gubio veru u Stojkovićeve momke:

„Naša ekipa ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilja.“

Jedan od najjačih utisaka iz prethodna dva dana je svakako način na koji je naša reprezentacija dočekana u glavnom gradu Crne Gore.

Dragan Džajić je prvi put bio na jednoj zvaničnoj utakmici u ulozi predsednika FSS.

„Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživeli u Podgorici.“

(Dejan Savićević) montenegro-serbia-39291
Foto Pedja Milosavljevic/STARSPORT (Dejan Savićević)

Susret dva predsednika, Dragana Džajića i Dejana Savićevića, takođe je izazvao emocije i evocirao mnoge uspomene iz njihovih slavnih igračkih karijera.

„Dejo je bio veoma korektan, kao i uvek. Normalno je da posle poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je posle i čestitao nam na pobedi. Svaka mu čast.“

Osvrnuo se Džajić još jednom i na prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Litvanije:

„Oduševio mi je ambijent na stadionu Rajko Mitić. Nije nikakva novost da deca u velikom broju dođu na fudbalsku utakmicu, ali sam bio impresioniran jednim drugim detaljem, načinom na koji su pratili dešavanja na terenu i njihovim zrelim reakcijama na određene poteze naših igrača. Voleo bih da na svakoj narednoj utakmici srpskog državnog tima, bude slična atmosfera na tribinama“, zaklučio je za sajt FSS Dragan Džajić.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu. Srbija je slobodna u trećem kolu, a u četvrtom gostuje Bugarskoj u Razgradu. Taj duel na programu je 20. juna.

SofaScore

Komentari (6)

Vidi sve komentare