F1: Rozberg dominantan u Bahreinu

Formula 1 01. apr 201618:59 > 19:01
Clive Mason/Getty Images Sport

Niko Rozberg je bio dominantna ličnost na treninzima prvog radnog dana za Veliku nagradu Bahreina.

Nemac je imao najbolje rezultate i na prvom i na drugom treningu, iza sebe je ostavio timskog kolegu i aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona.

Treninzi u Bahreinu voženu su u idealnim vremenskim uslovima, a veći intezitet saobraćaja viđen je na drugom u kom su svi vozači koristili supermeke gume postavljajući rezultate koji su pravo merilo vrednosti za subotnje kvalifikacije.

Jedini izuzetak bio je Sebastijan Fetel, jer je vozač Ferarija imao kvar u poslednjoj fazi treninga, pa sa dozom neizvesnosti očekuje nastavak vikenda.

Treće mesto na drugom treningu osvojio je Dženson Baton iz Meklarena što je i najprijatnije iznenađenje, s obzirom da je britnaski tim podigao formu u odnosu na prethodnu sezonu.

Trku u Bahreinu preskočiće prvi vozač Meklarena Fernando Alonso, koji je zbog povrede rebara na prvoj trci u Australiji dobio preporuku da se ne takmiči, pa ga je za upravljačem Meklarena zamenio mladi Belgijanac Štof Vandorne.

Na četvrtoj poziciji bio je mladi Maks Ferštapen iz Toro Rosa, dok je dvojac Ferarija Rajkonen Fetel, trening završio na petom i šestom mestu. Na sedmoj poziciji se našao Kvjat iz Toro Rosa, osmi je bio Botas iz Vilijamsa, deveti Rikardo iz Red Bula i deseti Masa iz Vilijamsa.

Na Sport Klubu 6 u subotu od 14h partite treći trening, a kvalifikacije gledajte na SK1 od 17h.