Hamilton: Otkačio bih, ali znam ko sam

Formula 1 28. maj 201622:22 > 22:23
Dan Istitene/Getty Images

Trostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da mu je teško da se izbori sa nizom tehničkih problema koji mu se dešavaju ove godine.

Britanac će startovati sa treće pozicije na Velikoj nagradi Monaka, šestoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i timskog kolege iz Mercedesa Nika Rozberga.

“Postoji deo mene koji bi otkačio, ali postoji i deo mene koji zna da sam svetski šampion i mnogi se ugledaju na mene. Oni verovatno osećaju isto što i ja. Sve ću nas podići, to rade timski igrači”, rekao je Hamilton.

Hamilton je imao problem sa pritiskom goriva pred početak poslednjeg dela kvalifikacija, kada je krenuo da izađe na stazu. 31-godišnjeg Britanca su mehaničari vratili tada u boks da bi rešili problem, što je značilo da ima vremena za samo jedan brzi krug, a ne dva kao njegovi rivali. Rozberg je imao identičan problem, ali se njemu desio dok je još bio u boksu, pa nije uticalo na njega na stazi.

“Teško mi je da nađem prave reči posle ovih kvalifikacija. Pokušavam da gledam pozitivan. Zahvalan sam što mogu da završim kvalifikacije, bio sam zaista srećan svojim krugom. Bio je to četvrti krug na tim pneumaticima, koje nisu dostigle svoj potencijal, ali sam odradio krug najbolje što sam mogao sa onim što sam imao. Velika je razlika kada imate krug na kojem morate da radite i onaj koji treba da nadogradite”, naglasio je Hamilton.

Vozač Mercedesa je takođe istakao da nije sve bilo po planu kada je izašao na stazu, pošto je prilikom prvog pokušaja za brzi krug upao u gužvu. Tada mu je poručeno da ima dva spora kruga pre poslednjeg pokušaja da bi se postarao da mu se ne desi identičan problem ponovo.

“To me je koštalo pol pozicije. Razmišljao sam samo o tome da u krajnjem slučaju budem tu gde sam sada. Da mogu da osvojim još koju poziciju, to bi bilo sjajno. Nadam se samo da me bolid neće izdati tokom trke”, istakao je Hamilton.

Velika nagrada Monaka vozi se u nedelju u 14 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1.