Baton se vraća iz penzije – vozi u Monaku

Formula 1 13. apr 201712:32 > 12:34
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Šampion Formule 1 iz 2009. godine Dženson Baton najverovatnije će voziti za Meklaren umesto Fernanda Alonsa na Velikoj nagradi Monaka, prenosi BBC. Alonso će propustiti trku u Kneževini da bi vozio Indijanapolis 500, uz kompletnu podršku Meklarena Honde.

Izvršni direktor Meklarena Zak Braun rekao je da britanski tim nije našao zamenu za Alonsa. Ali, ne postoji druga ozbiljna opcija pored Batona, koji ima ugovor sa Meklarenom kao rezervni vozač. Iako je prošle godine u Abu Dabiju najavio da je završio karijeru u Formuli 1, očekuje se da će voziti na ulicama Monte Karla, osim ukoliko se nešto nepredviđeno desi.

Britanac je prvo u septembru prošle godine najavio da će pauzirati jednu sezonu, da bi se vratio 2018. godine. Međutim, posle nekoliko nedelja je otkrio da razmišlja kao da završava karijeru, iako po ugovoru koji je potpisao ima obavezu da ‚uskoči‘ u Meklaren ukoliko Alonso ili Stofel Vandorne ne budu mogli da voze.

Baton je na zanimljiv način reagovao na vest da Alonso vozi na Indiju 500, objavivši tvit koji je glasio: „Zašto imam toliko propuštenih poziva?“.


S druge strane, Braun je na konferenciji za medije, na kojoj je predstavljen Alonsov plan, rekao da su pregovori oko zamene za dvostrukog svetskog šampiona u toku.

Imamo nekoliko opcija, otkrićemo kakve kada budemo znali“, rekao je Braun.

Baton je tokom karijere upisao 15 pobeda, a jednu je ostvario u Monte Karlu, gde i živi, u svojoj šampionskoj sezoni 2009. godine.