Mik Šumaher vozi očev Beneton na "Spa"

Formula 1 24. avg 201713:49 > 13:51
Izvor: Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Sin Mihaela Šumahera Mik naći će se za volanom jednog od očevih bolida Benetona predstojećeg vikenda, tokom Velike nagrade Belgije.

Portparolka porodice Šumaher Zabine Kem potvrdila je da će Šumaher junior voziti Beneton iz 1994. godine u sklopu obeležavanja 25. godišnjice prve pobede sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1 – na „Spa Frankoršampu“ 1992. godine.

Šumaher je tada upisao svoju prvu od rekordne 91 pobede, pošto je godinu dana ranije debitovao u Formuli 1 na istom mestu kao vozač Džordana.

Legendarni Nemac je osvojio dve titule za Beneton, a do prve je došao u modelu B194, koji će njegov sin voziti tokom predstojećeg vikenda.

Mik Šumaher trenutno drži 11. mesto u Evropskom šampionatu Formule 3, u kojem je debitovao ove godine.

Pascal Rondeau/Allsport

Privatna kolekcija Mihaela Šumahera, koji je doživeo teške povrede glave u padu tokom skijanja krajem 2013. godine, biće otkrivena u četvrtak u Kelnu. Na izložbi će se naći njegovi brojni bolidi, kao i trofeji, trkački kombinezoni i drugi predmeti.

O stanju sedmostrukog svetskog šampiona se malo zna u poslednje tri godine, otkako je prebačen na kućno lečenje u Švajcarskoj.

Predstojećeg vikenda, inače, vozač Mercedesa Luis Hamilton ima šansu da izjednači Šumaherov rekord po broju pol pozicija. Legendarni Nemac je tokom karijere ostvario 68 pol pozicija, a Hamilton trenutno ima jednu manju.

Akciju iz Beglije možete da pratite od petka na kanalima Sport kluba.