Vilijams testira Kubicu za povratak u 2018?

Formula 1 03. okt 201714:25 > 14:43
Charles Coates/Getty Images

Poljski vozač Robert Kubica obaviće u oktobru testiranja sa ekipom Vilijams, kako bi se utvrdilo da li može ponovo da se takmiči u Formuli 1.

32-godišnji Poljak se nije takmičio u Formuli 1 još od 2011. godine, kada je zadobio teške povrede desne ruke u nesreći na reliju.

Kubica je tokom leta testirao bolide Renoa, ali saradnja nije nastavljena. Kako prenosi BBC, u Vilijamsu traže moguću zamenu za Felipea Masu, pa je osim Kubice, takođe u igri i Pol di Resta, koji je rezervni vozač u britanskom timu, i njihovi rezultati će bitu upoređivani. 

Poljak će obaviti testiranja na Silverstonu, posle trke u Japanu u nedelju, a potpunu procenu Vilijams će doneti posle testiranja na Hungaroringu. 

Charles Coates, Getty Images Sport

Menadžer Roberta Kubice je rekao je da je Poljak spreman i da će tokom testiranja u Vilijamsu to dokazati. Postavlja se pitanje da li je njegova ruka dovoljno jaka za sve napore u vožnji, kao i kakva je njena pokretljivost.  

Takođe se pojavila informacija da bi kolega Lensu Strolu u Vilijamsu mogao da bude i Paskal Verlen, trenutno vozač Zaubera.