Raikonenov inženjer napustio Ferari

Formula 1 08. jan 201821:15 > 21:16
Mark Thompson/Getty Images

Trkački inženjer Kimija Raikonena Dejvid Grinvud neće sarađivati sa finskim vozačem tokom predstojeće sezone u Formuli 1, pošto je napustio Ferari.

Grinvud je u italijanski tim stigao pre tri godine, pošto je prethodno bio glavni inženjer u Marusji, a od tada je sarađivao sa Raikonenom.

Navodi se da je Grinvud otišao iz Ferarija iz ličnih razloga i vratio se u Veliku Britaniju, a poslednje informacije ukazuju da će imati ulogu u projektu Manora u Svetskom šampionatu izdržljivosti. Britanski tim će naredne sezone preći u LMP1 klasu i koristiće Ginetin prototip.

Ferari tek treba da donese odluku o tome ko će zameniti Grinvuda, a očekuje se da će u italijanskom timu to učiniti u narednim nedeljama.

U sklopu manjih promena u timu, nekadašnji šef operacija Dijego Joverno više neće putovati na trke, već će svoj posao obavljati iz Maranela. Nije još poznato da li će i njega neko zameniti ili će njegove obaveze biti podeljene članovima tima na stazi. Jedna od opcija je da Džok Klir preuzme deo njegovih ovlašćenja u okviru njegove uloge čelnog čoveka za trkačke aktivnosti.

Još neke promene se očekuju u narednim nedeljama, pre prvih predsezonskih testiranja koja počinju 26. februara. Ferari će svoj bolid predstaviti u februaru, a nova sezona startuje Velikom nagradom Australije 25. marta.