Rikardo: Monako mi duguje

Formula 1 24. maj 201816:06 > 16:09
Dan Mullan/Getty Images

Vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da je spreman da konačno pobedi na Velikoj nagradi Monaka, na kojoj je pre dve godine bio pred trijumfom.

Rikardo je bio najbrži na prvom slobodnom treningu na ulicama Monte Karla, gde je bez pobede ostao posle greške tima pošto je prethodno sigurno vodio posle starta sa pol pozicije.

Osećam da mi je Monako duguje pobedu od pre nekoliko godina. Moraću da se pomučim, ali sam spreman za pobedu“, naglasio je Rikardo.

Australijanac se ove sezone već našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, na Velikoj nagradi Kine, a u Kneževinu je stigao sa velikim očekivanjima. Rivali su prethodnih dana pričali da Rikardo i njegov timski kolega imaju Maks Ferstapen imaju odlične šanse, ali vozač Red Bula misli da su tako pokušavali da skinu pritisak sa sebe. Međutim, priznao je da ima i istine u tim tvrdnjama.

Voleo bih da imam ovaj osećaj pred svaku trku, da zaista verujemo da imamo šansu da pobedimo. Nije tajna da smo uvek bili dobri ovde. Nismo bili dovoljno dobri prošle godine, to je sigurno, ali smo prethodnih godina bili. Mislim da ćemo biti veoma dobro, bio bih iznenađen da makar ne budemo blizu“, istakao je Rikardo.

Akcija u Monte Karlu se nastavlja u subotu, a sva dešavanja iz Kneževine možete da pratite na kanalima Sport Klub.