Hamilton je protiv vakcina? Ili nije?

Formula 1 28. jul 202012:19 > 12:25
Mark Sutton/Pool via Getty Images

Luis Hamilton je poslednjih meseci veoma aktivan u osuđivanju rasne diskriminacije. Ipak sada je svetski šampion Formule 1 naišao na osudu na društvenim mrežama zato što je podelio sadržaj koji osuđuje vakcinaciju.

  Luis Hamilton je podelio klip u kom je Bil Gejts optužen da laže o vakcini protiv virusa korona. Klip odiše takozvanim antivakserskim i u njemu Gejtsa ispituju o mogućim sporednim efektima vakcine u koju on ulaže. Poruka je da Gejts govori laži, a Hamilton to nije primetio.

Primetio sam komentare zbog mog prethodnog posta oko vakcine za koronavirus i želim da izrazim svoje mišljenje po tom pitanju jer shvatam zašto ste me pogrešno shvatili. Prvo nisam video komentare koji su bili dodati na klip i to je moja greška. Poštujem dobrotvorni rad Bila Gejtsa. Želim da bude jasno da nisam protiv vakcine i da će ona biti važna u borbi protiv virusa i da će spasiti živote“, napisao je Hamilton

Ipak u nastavku svoje poruke Luis otrkiva da ipak nije sasvim slučajno ostavio ovaj klip. Hamilton jeste zabrinut zbog vakcine i njenih mogućih sporednih efekata.

Osećam da ima još mnogo neizvesnosti oko toga kakvi su sporedni efekti vakcine kao i kako će ona biti finansirana. Možda ne postavljam uvek ispravne stvari, ali ja sam samo ljudsko biće i učim. Šaljem vam svima pozitivnost“.

Hamilton je već naišao na jake osude na društvenim mrežama, a mnogi bi rekli da su njegovi kritizeri jedva čekali neki ovakav ipad posebno posle sveobuhvatne kampanje protiv rasne diskriminacije. Hamiltonov glas je učinio da većina vozača Formule 1 kleči pre trka, da Mercedesovi bolidi budu crni umesto srebrni, a legende ovog automoto sporta poput Džekija Stjuarta i Marija Andretija su rekli da Luis preteruje i da u Formuli 1 nema tolikog problema na kom Britanac potencira.