Dejmon Hil: Loša procena Ferstapena ili proračunat potez

Formula 1 13. sep 202114:56 > 14:564 komentara
Izvor: Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images

Dejmon Hil je svojevremeno imao potez u svojoj karijeri zbog koga su ga mnogi optuživali. 1994. godine je u poslednjoj trci izazvao kontakt zbog kog je Mihael Šumaher morao da odustane od trke, a imao je samo jedan bod prednost i u generalnom plasmanu.

Hil i Šumaher su u Adelejdu vodili veliku bitku dok Britanac nije Nemca izbacio sa staze i iz trke. Posle tog kontakta odustao je i Dejmon pa je Mihael osvojio titulu sa 92 boda, dok je njegov najveći rival te sezone imao 91. Interesantno da sada o sličnoj temi priča baš Dejmon Hil i ovoga puta je na strani svog zemljaka Luisa Hamiltona.

Moram da kažem, kada gledam Maksov povratak na Luisa u prvoj krivini, to nikako nije moglo da mu prođe. Morao je da se povuče kao što je Luis uradio u drugoj šikani pre toga da bi izbegao incident. Jedini zaklučak je bio da je on možda mislio kako mora da izbaci Luisa„, rekao je bivši šampion iz 1996. Dejmon Hil.

Ne želim da mislim ovako o bilo kom vozaču, ali mislim da je ovo bila ili loša procena ili sračunat potez kako bi se sudario sa Luisom. Jaka je ovo izjava i ne volim da optužujem bilo koga da je to uradio ali on ima prednost u bodovima i ovde je trebalo da pobedi Mercedes. Maks je izašao kao lider šampionata„, dodao je Hil.

Zbog ovog udesa Maks Ferstapen dobija kaznu i u Rusiji će startovati tri pozicije unazad u odnosu na onu koju bude ostvario u kvalifikacijama.

Komentari

Vaš komentar