Fetel pod istragom zbog majice

Formula 1 01. avg 202119:351 komentar
Sebastijan Fetel
Izvor: REUTERS/Florion Goga

Sebastijan Fetel je pod istragom jer je pre trke u Mađarskoj na Hungaroringu nosio majicu u duginim bojama sa natpisom "same love" tokom intoniranja himne.

Malo nakon trke koju je Fetel završio na drugom mestu, stjuarti su objavili da će Fetel morati da objasni „kršenje instrukcija direktora trke“.

„Koliko sam shvatio to je zato što sam nosio majicu tokom intoniranja himne. Mogu da mi urade šta god žele, ne marim. Uradio bih ispo ponovo“, rekao je Fetel u izjavi za Skaj sport posle trke.

Fetel je noseći ovu specifičnu majicu pružio podršku LGBTQ+ zajednici, a nosio je i masku za lice u bojama duge.

Vozačima je dozvoljeno da nose šta god žele tokom trajanja „We Race As One“ poruke pred početak trke, ali FIA zahteva da se bilo kakva odeća sa političkim porukama skloni pred intoniranje himne.

Celu situaciju prokomentarisao je i Luis Hamilton:

„Mislim da je sjajno što je Seb ovog vikenda odlučio da istakne ovakvu poruku. Ne verujem, zapravo nadam se da neće imati mnogo problema zbog toga što je odlučio da pruži podršku različitosti“, rekao je Hamilton koji se i sam našao u sličnoj situaciji kada je bio pod istragom zbog majice koju je nosio na Muđelu a koja se odnosila na ubistva afromaričkog stanovništva od strane policije.

Istraga je zaključena bez preduzimanja bilo kakve akcije.

Komentari

Vaš komentar