Pada rekord u Barseloni: U nedelju preko 100 hiljada gledalaca

Karlos Sains
nordphotoxGmbHx/xBratic nph00250

Velika nagrada Španije mogla bi da postavi novi rekord posećenosti ovog vikenda, pošto je interesovanje za trku u Barseloni izuzetno veliko. Popularnost Formule 1 na globalnom nivou raste, a u domovini Fernanda Alonsa i Karlosa Sainca ovaj trend je još izraženiji.

Juče ujutru ostalo je malo karata za vikend, a organizatori su se pohvalili da su postavili nekoliko novih privremenih tribina na stazi „Katalunja“. Međutim, karte za najbolje i najpopularnije tribine odavno su rasprodate, kao i za sve ostale trke u Evropi ove sezone.

„Za nedeljnu trku očekujemo preko 100.000 gledalaca na tribinama“, rekao je direktor staze Hoze-Luis Santamarija. „Većina karata koje smo prodali je za ceo vikend i mnogi navijači će biti ovde već od jutra.“

Ovog vikenda „predigre“ Formule 1 su mnogo zanimljive – ženski šampionat W serije, kao i trke Formule 2 i Formule 3.

Organizatori Velike nagrade Španije podsetili su da je takvo interesovanje za trku u Barseloni poslednji put zabeleženo 2006. i 2007. godine – kada je svoje najbolje rezultate beležio Fernando Alonso. Podsećamo, 2006. godine bio je šampion sveta, a 2007. je debitovao u bolidu Mercedesa.

Santamarija je dodao i to da će većina navijača na tribinama biti Španci, ali i da će kao i obično biti mnogo navijača iz Velike Britanije, Francuske i Holandije, pa će i „Maksova narandžasta vojska“ biti prisutna na stazi ovog vikenda.