Tot: Ne nedostaje mi Šumaher, gledamo trke zajedno

Formula 1 22. jul 202209:211 komentar
Mark Thompson/Getty Images Sport

Vili Veber, čovek koji je brinuo o karijeri Mihaela Šumahera, tvrdi da ga je porodica legendarnog vozača odbacila nakon Mihaelove nesreće na skijanju, kao i da ga optužuje za laganje o zdravstvenom stanju sedmostrukog šampiona sveta u Formuli 1. Na to je reagovao bivši šef Ferarija Žan Tot.

On je Šumaherov nekadašnji veliki prijatelj, a u razgovoru za nemački RTL Tot je opisao njihov odnos.

„Meni Mihael ne nedostaje. Ja ga stalno viđam. Istina je da gledamo trke zajedno. Međutim, nedostaju mi stvari koje smo nekada radili zajedno“, rekao je Tot.

On je pre dva meseca otkrio da Šumahera posećuje dva puta mesečno.

„Ne ostavljam ga samog. On, Korina, cela porodica i ja smo prošli toliko toga zajedno. Lepota onoga što smo doživeli je deo nas i nastavlja se. Ponekad te uspeh i novac promene, ali Mihael se nikada nije promenio. On je tako jak“, ispričao je Tot.

Podsećamo, Šumaher je 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima, kada se spuštao neoznačenim delo staze u resortu Meribel i izgubio kontrolu nad skijama, pa i glavom udario u kamen.

Odmah nakon nesreće je u kritičnom stanju helikopterom prevezen u najbližu bolnicu.

Podvrgnut je dvema operacijama, a nakon toga je stavljen u indukovanu komu kako bi se sačuvalo što više njegovih moždanih funkcija.

U junu 2014. godine Šumaher je izašao iz indukovane kome, a njegova glasnogovornica je potvrdila da Mihael čuje i odgovara na dodir.

Komentari

Vaš komentar