Božović: Ljubav prema klubu je ključ uspeha

Fudbal 04. nov 201521:56 > 21:57
FK Crvena zvezda

Miodrag Božović je stigao na užarenu klupu Crvene zvezde sa zadatkom da napravi ono što je želja armija navijača – da Zvezdu vrati na tron, da sa Zvezdom pokuša da se dokopa Lige šampiona.

Start je bio daleko od euforičnih očekivanja. Serija slabijih rezultata uz uspehe Partizana u Evropi, doveli su do erupcije nezadovljstva na severnoj tribini. Najvatreniji su tražili odlazak Uprave. To se i desilo. Zakazani su izbori, ali o njima se u poslednje vreme sve manje priča, jer Zvezda igra fenomenalno. Ostvarila je 13 uzastopnih pobeda, pa sada u odnosu na večitog rivala ima čak 19 bodova prednosti. Već sada je jasno da je potrebno da se desi čudo u domenu naučne fantastike pa da popularni Grof ne ostvari zadatak zbog kojeg je i doveden – titula i kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Naravno da nisam zaboravio početak sezone. Bilo je pakleno teško. U tom periodu sam imao veliku podršku najvernijih prijatelja, sportskog direktora Raosavljevića i sinova koji su mi došli u posetu u pravom trenutku“ rekao je Božović i nastavio: „Čovek sam koji se ne predaje.  Zvezdu volim svim srcem i verovao sam da možemo da krenemo napred. Pokazalo se da sam bio u pravu. Isto tako, sada verujem da je krajnje vreme da se formira stabila Uprava kluba. To je jako bitno. Mora da se napravi sistem finasiranja da se osmisle projekti kako bi klub krenuo tamo gde žele navijači“.

Lista igrača koja su kupila srca navijača je prilično duga: Katai, Srnić, Grujić, Vijeira…

„Katai je lider tima tu nema dileme. Ponaša se sjajno na terenu i van njega. Igrači mu veruju i slede njegovu enegriju. Iskreno, nisam baš bio uveren da će Katai baš kod mene pokazati sav raskoš talenta koji poseduje. Drago mi je zbog toga“.