Geri Monk više nije menadžer Svonsija

Fudbal 10. dec 201511:07 > 11:10
Getty Images Sport, Stu Forster

Nakon samo 22 meseca saradnje, Svonsi je otpustio menadžera Gerija Monka.

Kako prenose engleski mediji, razgovori i pregovori trajali su sa Monkom tri dana. U ponedeljak ništa nije odlučeno, u utorak je Monku rečeno da će u sdubotu voditi klub na gostovanju Mančester sitiju da bi u sredu, nakon samo 40 minuta razgovora bilo rešeno da e Monk otpušten i da je njegov rad u klubu koji je trajao 11 godina na različite načine, okončana.

Nejasno je ko će voditi klub u subotu (M, Siti – Svonsi, SK3, 16 časova) jer su pred otpuštanjem i Monkovi pomoćnici Pep Klotet i Džejms Biti.

Spekuliše se da bi Alan Kurtis mogao da vodi klub u prelaznom periodu a kao glavni kandidat i osoba na orvom mestu liste želja kluba za trajno rešenje je Brendan Rodžers.Ipak, izvori iz kluba kažu da su nade za povratak Rodžersa male ali da oni ne odustaju od pokušaja da ga dovedu.

Kao mogući kandidati navode se Mark Varburton, Denis Berkamp i Gus Pojet.

Hju Dženkins, predsednik Svonsija na celu situaciju dao je opširan komentar:

„Odluke koje smo doneli, došle su nakon dugog razmišljanja i doneli smo ih teška srca. Situacija u kojoj se nalazimo sada u odnosu na onu iz prve nedelje septembra, pad u igri i izostanak rezultata od tada do danas su doveli do ove tužne odluke.“

„Geri je preuzeo posao pre 22 meseca i imao je podršku svih u klubu. A nakon prošle sezone u kojoj smo oborili sve klupske rekorde, ovo nije situacija u kojoj je bilo ko od nas mogao da nas vidi. Imajući sve to u vidu, bilo je jasno da moramo da preduzmemo sve kako bi klub ponovo napredovao. Nije ovo odluka koju smo doneli lako, posebno kada se uzme u obzir istorija koju Geri ima u klubu. Nema potreba da kažemo da Geriju želimo sve najbolje u budućnosti i da smo mu zahvalni na svemu. Ne samo na onome što je kao igrač uradio u poslednjoj deceniji, nego i na svemu što je uradio kao menadžer. Uvek će biti dobrodošao u klubu. Nadamo se da ćemo što brže uspeti da mu nađemo zamenu.“