Sve se menja, samo Dijego Kosta ostaje isti

Fudbal 11. dec 201515:13 > 15:17
Reuters

Vremena u fudbalu se menjaju, i to ne sporo i sigurno, nego brzo i još dinamičnije nego što se nama čini. Tu tvrdnju izneo je jedan korisnik društvene mreže Imgur, koji je jednostavnom tabelom prikazao drastične promene u engleskoj Premijer ligi.

Naime, on je uporedio pet figura, od maja 2015. do decembra 2015. godine, i kratkim rečenicama objasnio kako stoje stvari u najpopularnijoj ligi na svetu.

1. Džejmi Vardi | U maju mesecu je bio čovek kojeg je malo ko znao u fudbalskom svetu. Napadač Lestera je trenutno najubojitiji napadač na svetu, koji će na leto naredne godine moći slobodno da kaže koja je njegova cena.

2. Luj Van Gal | Doveden u Mančester Junajted da spasi ekipu koja tone. Sa nekoliko pobeda u maju mesecu su njegov tim zvali „Van Galova Crvena armija“. Danas, „vratite Mojesa“ je ono što se najčešće može čuti.

3. Čelsi | U maju mesecu šampioni, ekipa koja je pretendent za sve pehare. Sada se bore za opstanak, a lošije ih ne pamtimo u poslednjih nekoliko godina.

4. Mesut Ozil | Nema tog navijača Arsenala koji nije bio ljut na Ozila sredinom godine, odnosno pred kraj prošle sezone. Nesmotren, lenj i precenjen su izrazi koji su ga opisivali, a danas, Venger svoju sredinu terena ne može da zamisli bez njega. Svetska klasa i jedan od najboljih plejmejkera.

5. Dijego Kosta | Jedina konstanta u engleskom fudbalu. Grubijan, od prvog dana.

Imgur