Navijači Liverpula protiv televizije BBC

Fudbal 11. dec 201518:30 > 18:31
Getty Images Sport, Peter Macdiarmid

Navijači Liverpula optužili su BBC da je prema njima pokazao nedostatak poštovanja jer je meč između njihovog kluba i Eksitera u trećem kolu FA Kupa pomeren za petak zbog TV prenosa.

Najveći problem za navijače je što poslednji voz iz Eksitera do Mersisajda kreće 90 minuta pre početka utakmice.

Do pomeranja meča i zakazivanja novog termina došlo je kada je BBC duel ekipe iz Lige dva i Liverpula izabrao kao jedan od dva meča trećeg kola koja će direktno prenositi, tako da će meč biti odigran u petak, 8. Januara u 20:55.

„Ovo je apsurda situacija i pokazuje koliko su navijači za televiziju nebitni. Niko nije uzeo u obzir da neki navijači koji žele da dođu na meč pre toga treba da završe posao. Ovako će morati da traže od poslodavaca da izađu ranije, a neće imati ni prevoz da se vrate nazad“ kaže se u saopštenju navijačke grupe Spirit of Shankly.

Između ostalog, ova odluka BBC znači da će Liverpul u razmaku od devet dana odigrati četiri meča na gostovanju – 30.decembra gostuju Sanderlendu u Premijer ligi, Vest Hemu 2.januara, 5.januara igraju prvi meč polufinala Liga kupa protiv Stouka, a 8.januara gostuju Eksiteru.

Interesantan podatak vezan za treće kolo FA Kupa je objavio FS Engleske – BT Sport prenosiće meč Šefild junajteda i Mančester junajteda i to će biti 48.uzastopni meč Crvenih đavola u ovom takmičenju koji će biti prikazan u direktnom televizijskom prenosu.