Partizan ostao i bez rezultata i bez uprave

Fudbal 11. dec 201519:03 > 19:10
Tanjug/AP/Darko Vojinović

Prošla noć bila je teška za sve koji vole Partizan zbog šokantnog ispadanja iz Lige Evrope posle poraza od Augzburga u Beograda. Posle kolektivne ostavke rukovodstva kluba, situacija u Humskoj dan kasnije još je teža.

Fudbaleri Partizana očekivali su pobedu – ipak se desio težak poraz. Utakmica sezone protiv Augzburga na stadionu u Beogradu izgubljena je sa 3:1. Crno beli su eliminisani iz lige Evrope, a onda su ostali bez uprave.

„Ostavke su sinoć podnete i to je kolektivno učinio Upravni odbor. Ljubinko Drulović će sigurno voditi ekipu u naredna dva kola, pa ćemo kada dodje pauza u prvenstvu videti šta dalje. Nova uprava mora da se izabere u narednih 30 radnih dana“, rekao je generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.

Dok se nova Uprava ne odabere, odgovornost za poraz crno-belih snose, sada već njeni bivši članovi, navodi Srđan Dragojević, član skupštine Partizana.

„Mislim da je i časno i moralno to što je uprava ponudila ostavku, što se oseća odgovornom za ovaj poraz. Ne mislim da je to bilo kakva senzacija, to bi trebalo da bude deo života, senzacija je kod nas, jer se svi grčevito drže za neke fotelje, a prosto to je jedna normalna svakodnevna stvar“, smatra član skupštine FK Partizan Srđan Dragojević.

Crno-beli posle dvadeset odigranih kola zauzimaju tek četvro mesto u nacionalnom šampionatu sa 32 boda, što je 24 manje od lidera Crvene zvezde, dok će u Kupu na proleće igrati četvrtinu finala. Trener Ljubinko Drulović sada mora da podigne ekipu, koju čekaju još dva prvenstvena kola do zimske pauze.