Primera: Sevilja i Selta favoriti na SK

Fudbal 12. dec 201512:34 > 12:36
Getty Images Sport, Gonzalo Arroyo Moreno

Sevilja je ušla u formu, ali prekasno za Ligu šampiona, možda dovoljno rano u Primeri da se bore za Ligu šampiona.

Ipak, oseća se ritam igranja dva puta nedeljno u timu Unaja Emerija, pa je lista povređenih sve duža. Na njoj su Beto, Karičo, Ibora, Niko Pareha i Marko Andreoli. Od prethodnih pet mečeva, dobili su tri i to sva tri bez primljenog gola.

Deseta pozicija koju trenutno drže Andalužani izgleda odlično u odnosu na početak sezone, kada su u jednom trenutku bili čak i poslednji. Sa druge strane, Hihon je trenutno na 14. Mestu i verovatno bi dali sve da tako ostane do kraja sezone.

Hihon je prekinuo seriju od četiri poraza prošlog vikenda izuzetno važnom pobedom nad Las Palmasom. Njima u postavi nedostaju Kanelja i Serhio Alvarez. U kolu posle ovog, Hihon dočekuje Betis u kupu, dok Sevilja ima istog protivnika, ali u prvenstvu.

Na Balaidos dolazi Espanjol u jednom od onih mečeva koji miriše kao da bi mogao da nam da nekog od učesnika evropskih kupova.

Selta je nakon fantastičnog početka sezone sada u promenljivoj formi, ali i dalje drži to četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Na prethodnih pet mečeva, imaju dva poraza, dve pobede i remi, a odbrana je ta koja škripi, na svakom od tih mečeva su primili bar gol

Džoni Kastro je suspendovan, dok su Serhi Gomes, Nemanja Radoja i Fontas povređeni i neće moći da igraju. U meču posle ovog, Selta dočekuje Almeriju, tako da nebesko plavi ovu seriju mečeva kod kuće vide kao šansu da se učvrste na toj četvrtoj poziciji.

Kod Espanjola, nema povređenih igrača, samo je suspendovan Roko. Tim iz Barselone je odigrao prethodna dva meča nerešeno, a pre toga su imali poraz i dve pobede. Oni su trenutno na 12. poziciji, ali prilično sigurnih šest bodova iznad opasne zone.