Mateus: Potencijala ima, nema ideje!

Fudbal 13. dec 201510:43 > 10:45
Getty Images, Ronny Hartmann

Posle rata su svi generali, kažu stariji ljudi. Tako je i sada. Čelnici Partizana su podneli ostavke, igrači plakali posle poraza od Augzburga, navijači iskazali bes, ne toliko zbog poraza od Nemaca, koliko zbog činjenice da Partizan ima gotovo 30 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu u domaćem šampionatu.

Plasman u četvrtfinale Kupa uz eliminaciju Zvezde je mala, ali baš mala uteha. Oglasio se i Lotar Mateus, čovek koji je posle dvomeča sa Njukaslom uveo Partizan u Ligu šampiona. Tada je Partizan bio ravnopravan rival Marseju, Portu, Realu….

“Iznenađen sam eliminacijom Partizana. Ne toliko rezultatom koliko nedisciplinom u igri. Talenat nije sporan, međutim, sporno je to što se na terenu nije videla nikakva ideja. Domaćin je dobio crveni karton zbog nesmotrenog igranja rukom, a trebalo je da ga dobije još u prvom poluvremenu posle starta Ninkovića” rekao je Mateus i nastavio: Začuđujuća je bila naivnost celog tima, mnogo grešaka pre svakog gola, izostanak koncepta i igra bez potpisa. Nisam uspeo da shvatim da li su igrali ofanzivno ili defanzivno”