Pet utakmica koje ne smete propustiti na EP

Fudbal 13. dec 201516:23 > 16:29
JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Juče su izvučene grupe za Euro 2016. u Francuskoj, a kuglice su odabrale puno zanimljivih dvoboja. Donosimo vam pet najzanimljivih utakmica koje ćete morati pogledati.

Francuska – Rumunija

Prva utakmica prvenstva se uvek mora pogledati. U petak, 10.6. Francuzi otvaraju protiv Rumunije u Sent Deniju. Francuzi će biti veliki favoriti i sve osim pobede domaćina bilo bi iznenađenje.

Turska – Hrvatska

Prvi nastup hrvatske reprezentacije na prvenstvu. Ovo će biti velika utakmica jer je prilika da se osveti Turskoj za bolan poraz u četvrtfinalu Eura 2008.

Engleska – Vels

Utakmica britanskih država zasigurno će biti nabijena intezitetom i emocijama. Prilika Geretu Bejlu da pokvari takmičenje državi koja ga je lansirala u orbitu (Totenhem, pre nego što je otišao u Real Madrid danas). Englezi su bili neporaženi u kvalifikacijama i ubedljivo su uzeli prvo mesto.

Italija – Švedska

Ova utakmica bi mogla odlučiti o prolasku u drugi deo takmičenja. Uz Italiju i Švedsku tu je Belgija u grupi, a Irska je smatrana kao autsajder. Uostalom, Italijani i Šveđani su imali odličnih međusobnih susreta i u prošlosti, a posebno se pamti onaj iz 2004. Tada je Ibrahimović postigao fenomenalan gol petom, a utakmica se završila 1:1. Taj rezultat je bio ključan jer su u poslednjoj utakmici Danci i Šveđani odigrali 2:2, a to je bio jedini ishod s kojim su te dve reprezentacije išle dalje umesto Italije koja je ispala, piše Index.

https://youtube.com/watch?v=9Fn4IMnJlAc

Hrvatska – Španija

Kao i pre četiri godine, sudbinu hrvatske reprezentacije na Euru bi mogla da odluči utakmica protiv Španije. Tada je Hrvatskoj bila potrebna pobeda ili kiks Italije protiv Irske. Italija je pobedila 2:0, Hrvatska je izgubila 1:0 i tako ispala iz takmičenja.