Mitrović: Spreman sam za Estoniju

Fudbal 26. mar 201619:09 > 19:10
Getty Images

Poljska je pobedilaSrbiju sa 1:0. U utorak je na program nova provera ovoga puta protiv Estonije u Talinu. Ljubitelji fudbala ne pokazaju mnogo optimizma pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje slede.

Podsećanja radi Srbija je u grupi sa Velsom, Austrijom, Irskom, Moldavijom, Gruzijom. Da li Srbija može konačno da stigne do velikog takmičenja. Rekli smo da nema mnogo optimista, ali čini se da u grupi u kojoj se nalazi, Srbija konačno može do cilja…

“Odigrali smo protiv Poljske veoma dobru utakmicu, imali smo posed lopte, igru, ali sve to rezultat nije ispratio. Napredujemo, vidi se boljitak i sa golovima doći će i pobede” rekao je Mitrović koji nije ulazio u igru.

Zašto? Pitao je bivši selektor Ljubinko Drulović.

“Zvali su ljudi iz Njukasla, zamolili da prođe najmanje pet dana od utakmice sa Sanderlendom, jer sam u tom duelu posle udarca izgubio svest i nije trebalo rizikovati. Sada je sve u redu, spreman sam za Estoniju” rekao je Mitrović.

Bivši fudbaler Partizana naveo je da su poljski golmani dobro branili, ali i da napadači Srbije moraju da poprave igru.

– Imali smo mnogo šansi, ali golmani su bili na većem nivou nego što je objektivno. Branili su udarce iz blizine, spasavali i ono što su svi već videli u golu. Nismo imali ni sreće. Bez obzira na tom, napadači moraju da pruže više, da i najmanju priliku pretvaramo u gol, a onda će i rezultat biti povoljniji – rekao je Mitrović.