Morata u centru pažnje

Fudbal 31. mar 201616:13 > 16:15
Gety images

Morata će po svemu sudeći biti zvezda prelaznog roka koji sledi tokom leta. Igrač Juventusa koji je u Torinu stigao kao pozajamljeni igrač iz Rala, svaki dan je na naslovnim stranama sportskih medija.

Jedni tvrde da ostaje u Juventusu, drugi da se vraća u Real, treći da će Real odmah da da prosledi u Englesku, a sada je stigla vest će Morata karijeru nastaviti u Bajernu. Naime, Marokanac Mehdi Benatija je prva ideja Juventusa za letnji prelazni rok, kada je defanziva u pitanju. Nekadašnji igrač Udinezea i Rome bi se rado vratio u Italiju, ali Bajern ne želi da ga pusti za sumu manju od 30 miliona, koliko su ga i platili.
Iz Juventusa su navodno ponudili razmenu,  Benatija za Moratu. Sam Morata nije oduševljen time da se vrati u Real jer ne veruje da će biti prvi izbor kada je napad u pitanju. Pored toga kolege iz Španije tvrde da bi Morata mogao da završi u Dortmundu kao deo transfera u vezi sa dovđenjem Obemajanga u Real.
Istovremeno, kolege iz Italije tvrde da Juventus nema snage i da ne želi da se bori za Moratu. Crno-beli iz Torina već traže napadača za narednu sezonu a prvi pik je napadač PSŽ-a Kavani. Procenjuje se da bi vrednost transfera iznosila 40 miliona evra.