Bekamov plan o izgradnji stadiona i kluba ne napreduje

Fudbal 03. dec 201408:04 > 08:13
Izvor: EPA

Planovi Dejvida Bekama da u Majamiju izgradi fudbalski stadion i tamošnji klub uvede u glavnu američku ligu MLS ne pokazuju znakove napretka

Proces „ne može trajati večno“, rekao je Garber podsećajući da je početkom godine Bekam zatražio franšizu MLS za Majami sa namerom da osnuje klub i izgradi stadion.

Izvestio je da će u subotu na Upravnom odboru MLS-a biti predstavljen izveštaj povereništva o proširenju lige i odluke o novim franšizama.

Ako bi izgradili stadion verujem da i Majami može postati veliko MLS tržište, rekao je Garber i dodao da će se liga u 2015. proširiti na 20 timova, a da je do kraja desetleća plan da se pronađu još barem tri kluba. U vezi sa tim, rekao je, nedavno sam razgovarao s ljudima iz Minesote, Sakramenta i Las Vegasa.

Bekam i njegovi partneri među kojima se pominju medijski mogul Simon Fuler te bolivijski telekomunikacijski milijarder Marselo Klaure ne odustaju od izgradnje stadiona na vrlo atraktivnoj lokaciji, na veštačkom ostrvu u luci.

Bekamu je za njegov projekat potreban pristanak gradskih vlasti Majamija, što izgleda, uprkos ogromnoj količini novca kojeg je spreman investirati, za sada nema.