Ronaldinjo: Tražili smo Mesija, bolji je od Ronalda

Fudbal 03. dec 201410:40 > 10:45
Izvor: Getty Images, Ronald Martinez

Bivši fudbaler Barselone, Ronaldinjo, izjavio je da se lomio pri odluci oko kluba u kom će igrati pa je tako umesto Barselone umalo izabrao Mančester junajted.

Kako kaže, zaslužan za konačnu odluku je bio bivši predsednik katalonskog kluba Sandro Roselj koji je uspeo da ga nagovori da dođe na Kamp Nou.

„Sve je bilo tako divno, a i sve se dešavalo tako brzo. Moj veliki prijatelj Sandro Roselj postao je čelnik Barselone, a onda me je, pre nego što je preuzeo funkciju, upitao da li bih igrao za Barsu – naravno da sam rekao „da“. Bio sam na putu da potpišem za Mančester junajted i samo su me detalji delili od tog ugovora, ali u poslednjem minutu me je pozvao Roselj i rekao da je dobio na izborima… Rekao sam, sve se desilo tako brzo. Želeo sam da igram za Barsu, nisam imao pritisak, samo sam osećao radost“, naveo je Ronaldinjo.

On je takođe otkrio kako je Mesi došao do prvog tima katalonskog giganta:

„Mi, igrači, smo pitali tadašnjeg trenera Frenka Rajkarda da priključi Lionela treninzima prvog tima. Kristijano Ronaldo je kompletan igrač, ali je Mesi bolji, jer poseduje magiju“, zaključio je Ronaldinjo.