Zvezda izvisila, Pavlović potpisao za Kopenhagen

Fudbal 09. jun 201613:23 > 14:31
sk

Napadač Čukaričkog Andrija Pavlović karijeru nastavlja danskom Kopenhagenu.

Mladi fudbaler bio je na spisku želja trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića, ali presudila je mnogo bolja finansijska ponuda iz Skandinavije.

Klub sa Banovog Brda će od prodaje talentovanog napadača, navodno, zaraditi između 1.5 i 2 miliona evra, dok je srpski prvak nudio svega 400.00 evra.

Pavlović je u četvrtak prošao lekarske preglede i potpisao petogododišnji ugovor sa višestrukim prvakom Danke.

sk

„Napravili smo odličan posao pre svega za igrača, onda i za klub. Andrija je otišao u klub koji funkcioniše po najvišim profsionalnim standardima, imaće prostora da se dalje razvija i napreduje. Što se tiče novca i visine transfera, to je poslovna tajna, ali mogu da kažem da smo veoma zadovoljni. Hteo bih da se zahvalim i Aleksandru Radosavljeviću koji je imao značajnu ulogu prilikom realizacije ovog transfera“, rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Novi član danskog prvaka je presrećan.

„Kopenhagen je klub sa fenomenalnim rezultatima. Višestruki je šampion svoje zemlje, stalno je prisutan u Evropi, gde ima odlične rezultate. Verujem da će ovo biti još jedan značajan korak za moju karijeru. Na meni je da radim dalje i da dokažem da nisam ovde slučajno. Hvala Čukaričkom i svima u klubu na svemu što su uradili za mene proteklih godina. Imao sam odličnu sezonu, debitovao u reprezentaciji i sada odlazak u inostranstvo. Želim Čukaričkom sve najbolje u narednoj sezoni i navijaću za moje nekadašnje saigrače svim srcem“, istakao je Pavlović.