Zima dolazi: Ruski velikani u potrazi za važnim bodovima

Fudbal 03. dec 201413:01 > 13:03
Izvor: Tanjug, AP Photo/Dmitry Lovetsky

Ako volite ruski fudbal, ovo je dan za vas, pošto ćemo pratiti dva prava derbija prvenstva najveće države na svetu na SK u sredu.

Rubin dočekuje Zenit od 15:45 uz prenos na SK2 i trenutna forma i jednog i drugog tima može se slobodno oceniti kao „blaga kriza“. Rubin ima dve pobede, dva remija i jedan poraz na prethodnih pet mečeva, što znači deveto mesto na tabeli. Ali, i dalje su samo dva boda iza četvrtoplasiranog Dinama.

Zenit ima tri poraza i dve pobede na prethodnih pet mečeva. Zanimljivo je da su prethodna tri njihova meča završena minimalnim rezultatom. Iako su u očiglednom padu forme, fudbaleri Zenita i dalje imaju dovoljnu zalihu bodova da održe prvo mesto na tabeli. Ali, svakako će im pauza dobro doći.

A onda od 18:00 na SK5 prava poslastica, gradski derbi između Kubana i Krasnodara, rivalstvo veliko (skoro) kao Rusija. A što je najbolje, odavno se nije desilo da su oba tima tako dobro plasirana pred ovaj komšijski obračun. Krasnodar je trenutno sjajan treći na tabeli sa 30 bodova, dok je Kuban na sedmo mestu sa pet bodova manje.