FS: Albanija odbila odigravanje nove utakmice

Fudbal 03. dec 201414:27 > 14:27
Izvor: YouTube printscrean

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da su čelnici nacionalnog saveza Albanije odbili predlog odigravanja nove utakmice dve zemlje u kavalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Članovi delegacije FS obavili su u utorak u Nionu razgovore sa predstavnicima FS Albanije pre nego što je Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA) odbila žalbe povodom izrečenih kazni zbog incidenata na prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije.

„I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe I – Portugaliji, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odneti pobedu, članovi delegacije FS Albanije odbili su predlog Srbije“, navodi se u saopštenju FS.
Komisija za žalbe odlučila je da ne promeni prvobitnu odluku Disciplinske komisije UEFA o kažnjavanju fudbalskih saveza Srbije i Albanije povodom prekinute utakmice 14. oktobra u Beogradu.
Prekinuta utakmicu između Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
UEFA će nacionalnim savezima Srbije i Albanije dostaviti obrazloženje donesenih odluka najkasnije do 25. decembra. Obe strane u ovom postupku imaju pravo žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, u roku od 21 dana od prijema pismenog obrazloženja.
„FS će po prijemu pismenog obrazloženja jučerašnje odluke održati sednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti odlučeno o narednim potezima“, poručili su iz FS.
Inače, tročlanim većem Komisije za žalbe UEFA predsedavao je Pedro Tomas iz Španije, a članovi su bili Gec Ejlers iz Nemacke i Mihael Masen iz Holandije. Pored predstavnika oba nacionalna saveza, sednici je prisustvovao i disciplinski inspektor UEFA Miguel Lietard Fernandez Palasios.
Delegaciju FS činili su generalni sekretar Zoran Laković, zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i komesar za bezbednost Milivoj Mirkov, kao i pravni tim na celu sa dr Markom del Fabrom i Robijem Levom.