Terzić: Zvezda će biti šampion još pet godina

Fudbal 13. jun 201612:20 > 12:21
FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić očekuje da će ekipa iz Ljutice Bogdana i narednih godina dominirati u sprskom fudbalu.

Crveno-beli su danas počeli pripreme za novu sezonu u kojoj je jedan od ciljeva plasman u grupu nekog od evropskih takmičenja.

Mislim da ćemo u narednih tri, četiri ili pet godina biti šampioni. To je Zvezdin osnov. Želja svih nas je plasman u Ligu šampiona, ali realnost je Liga Evrope. Sledeće sezone ćemo imati znatno veće šanse za Ligu šampiona, iskusniji za ovo leto“, rekao je Terzić.

On je naveo da se klub pre kraja kvalifikacije neće odreći nijednog igrača.

„Neće se ponoviti slika iz prošle godine kada smo u toku prvenstva dovodili igrače. Imamo formiran tim, a pojačali smo se u zadnjoj liniji. Na putu smo da dovedemo još jednog štopera. Najveće pojačanje je što smo zadržali ekipu„.

Terzić je istakao da je dogovor sa trenerom Miorgarom Božovićem da u timu imaju šestoricu stranaca, iako je u srpski maksimalna kvota četiri.

Odavno skautiramo dvojicu fudbalera i za tri ili četiri dana biće nešto poznato„, dodao je Terzić i napomenuo da klub do kraja avgusta, finansijski, može normalno da funkcioniše.

Do tada nas nijedna igrač neće napustiti. Zatvorili smo finansijsku konstrukciju„. 

Novinare je zanimalo da li jedan od eventualnih novih igrača Zvezede i Uroš Đurđević.

Mi radimo punom parom, znamo šta nam treba, imamo želja, znamo da ono što je top kvalitet mnogo košta, videćemo…„, rekao je Terzić.