FSS: Odlučićemo naknadno o žalbi CAS-u

Fudbal 03. dec 201415:59 > 15:59
Izvor: Foto FSS

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da će tek po prijemu pisanog obrazloženja odbijanja žalbe UEFA odlučiti da li će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS)

Disciplinska komisija UEFA odbacila je u utorak žalbe FSS i FS Albanije na kazne koje je izrekla posle incidenata i prekida meča sredinom oktobra.

„FSS će po prijemu pisanog obrazloženja odluke, a što očekujemo najkasnije do 25. decembra, od kada će početi formalno da teče rok od 21 dana za podnošenje žalbe CAS, održati sednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti odlučivano o narednim potezima naše organizacije, o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost“, navodi se u saopštenju.

CAS je poslednja instanca na ovu žalbu. UEFA je Srbiji oduzela tri boda, kaznila je sa 100.000 franaka i igranjem dva meča bez publike zbog loše organizacije. FS Albanije je takođe kažnjen sa 100.000 franaka i službenim porazom od 3:0 zbog odbijanja da se nastavi prekinut meč.

FŠ je saopštio da je pre jučerašnjeg usmenog saslušanja imao sastanak sa predstavnicima FS Albanije na kome je ponudio odigravanje novog meča, jer je ishod žalbe išao u prilog ostalim timovima u grupi.

„I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe I – Portugaliji, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odneti pobedu, članovi delegacije FS Albanije su odbili predlog FS Srbije“, naveo je nacionalni savez.

FSS je naveo da razume praksu UEFA da štiti odluke svojih organa, ali da je verovao da će Disciplinska komisija uvažiti izveštaje zvaničnih lica i disciplinskog inspektora UEFA da je utakmica Srbija-Albanija „imala miran karakter, uz manje incidente“ i da je dron izazvao „sve kasnije probleme“.