Navijači Radničkog 1923 pretili fudbalerima tog kluba

Fudbal 03. dec 201421:21 > 21:21
Izvor: Getty Images Sport, Dean Mouhtaropoulos

Navijači Radničkog 1923 ušli su danas u svlačionicu i napali igrače tog kluba u Kragujevcu, saopštio je Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Kako se navodi, navijači su ušli u svlačionicu uoči treninga i pretili igračima da će ih pretući i izbosti noževima ako ne obustave štrajk.

Agenciji Beta je rečeno da je jedan od navijača ošamario fudbalera Radničkog Vuka Sotirovića, jer ih on je zamolio da obrate pažnju na rečnik zbog mlađih igrača.

Igrači su pozvali policiju, koja se ponela korektno, a kako je rečeno, bila je i „kivna“ na ljude iz kluba koji su dopustili igračima da uđu u svlačionicu.

Iz sidikata Nezavisnost sumnjaju da su navijače u svlačionicu doveli rukovodioci kluba sa namerom da zastraše igrače.

Predsednik sidikata Nezavisnost Mirko Poledica najoštrije je osudio incident i pozvao nadležne organe da reaguju.

„Banditi i huligani bi da gospodare. Oni to rade jer ne snose nikakve posledice. U ovoj državi se više isplati biti kriminalac nego pošten. Očekujem da se država konačno pokaže na delu po pitanju sprečavanja nasilja jer je to napad na radnom mestu“, rekao je Poledica agenciji Beta.

Poledica je najavio da će u petak u Skoplju imati sastanak sa predstavnicima Evropske fudbalske unije (UEFA), udruženjem liga i klubova i da će ih obavestiti o incidentu.